Emektar Gazetecilere Plaket

Samsun Valisi İbrahim Şahin Cumartesi günü,'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle Samsun'da bulunan yaygın, yerel basın temsilcileri ve çalışanlar adına Serra Otel’de 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen geceye katıldı.

Emektar Gazetecilere Plaket

      Samsun’da ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ etkinlikleri kapsamında,Samsun 19 Mayıs  Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen gecede mesleğinde 20-25-30-35 ve 40’ıncı yıllarını dolduran gazetecilere plaket verildi.

                       'ETKİNLİKLERDE BİRLİKTE OLUYORUZ'
      Gecede bir konuşma yapan 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, “Bu gün ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’dür. Biliyorsunuz şehrimizde biz yoğun çalışan, mesaisi sadece sekiz saat süre ile sınırlı olmayan 24 saate kadar olan meslek grubundayız. Bu nedenle sizlerle birlikte ve beraber olmakta çok vakit bulamıyoruz. Maalesef ancak Ramazan ayında iftar yemeğinde veya böyle farklı etkinliklerde birlikte oluyoruz. ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle böyle bir etkinlik düzenleyerek meslek büyüklerimize, duayenlerimize mesleğe verdikleri emek ve katkılarından dolayı plaket takdim etmek istedik. Sayın Valimize de gecemize katıldığı için teşekkür ederim. Hepiniz gecemize hoş geldiniz“dedi.
          

         Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti tarafından ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ etkinlikleri kapsamında Serra Otel’de bir program düzenlendi. Programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Şubesi Müdürü Mustafa Bayraktar, Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun Atalay, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz ve Samsun il merkezi ve ilçelerinde görec yapan çok sayıda basın mensubu katıldı.
                    'ELLİ YIL GİBİ DÖNEMLER ÇOK ÖNEMLİDİR'
       Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Değerli arkadaşlarım. Değerli Gazeteci Dostlar; hepinizin bu güzel akşamını tebrik ediyorum. Bu akşam özellikle meslekte duayen olan ağabeylerimiz, yaşça büyük olan arkadaşlarımız buradalar. Onlara 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı tarafından plaket verilecek. Tabiki meslek de on yıl, yirmi yıl veya kırk yıl, elli yıl gibi dönemler çok önemlidir. Bu gün burada özellikle eskiden beri gazetecilik yapan, emekli olan, gazetecilikte belli bir mesafe alan misafirlerimiz de buradalar" diye konuştu.
                       'OLUMSUZLUKLARI BİRLİKTE YAŞIYORUZ'
       "Sabahki kahvaltıda kısmen dile getirmiştim" diyen Vali Şahin," Samsun’daki gazeteci arkadaşlarımız özellikle yaptıkları çalışmalar dolayısıyla yabana atılmaz bir standartta gazetecilik yapıyorlar. Demokrasinin en üst düzeyinde standartları ütopik düzeyde olan bir gazeteciliği ne Türkiye’de ne dünyada yapamıyoruz. Gayet olumsuzlukları birlikte yaşıyoruz. Zaman zaman bunu somut, elde okunur halde de hissediyoruz. Ama takdir edersiniz ki biz-siz değerli gazetecilerin biraz da bu meslekte, mesleği öne çıkaracak daha kıymetli, daha kaliteli hale getirecek ve daha iyi noktaya taşıyacak olan insanlar sizlersiniz" şeklinde konuştu.
                                 'ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILIYOR'
          Bir takım olumsuzlukları yaşadığınızda gelin bunu elbirliğinde, ama demokratik kurallar içerisinde ortadan kaldıralım ifadesini kullanan Vali Şahin," ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bu gün Türkiye’de farklı yerlerde çeşitli etkinlikler yapılıyor. Samsun’da da özellikle bu gün, bu akşam 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nin yaptığı bu gece dolayısıyla plaket alacak olan gazeteci dostlarımızı, meslektaşlarımızı can-ı yürekten kutluyorum. Yarınlarınızın bu günden daha modern, daha çağdaş, daha gelişmiş ve daha özgür gazetecilik sunması temennisiyle hepinize iyi akşamlar diliyorum. Sağ olun, var olun” diye konuştu.
                           VALİ ŞAHİN'DEN 45 YILIN ANISINA PLAKET  
         ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti tarafından Serra Otel’de düzenlenen gecede Vali İbrahim Şahin, gazetecilik mesleğinde 45, yılını aşmış duayen gazetecilere siltn'i takdim etti. 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz’de geceye katılımından ve aynı zamanda ’10 Ocak İdareciler Günü’ nedeniyle Vali Şahin’e plaket takdim etti.
                           GAZETECİ HİLAL'LE HATIRA FOTOĞRAFI
        ’10 Ocak Gazeteciler Günü’ nedeniyle düzenlenen gecede küçük gazeteci Hilal Nur Şentürk, Vali İbrahim Şahin’in fotoğrafını çekerek ilgi odağı oldu. Hilal Nur Şentür ile ilgilenen Vali İbrahim Şahin küçük gazeteci Hilal'le hatıra fotoğrafı çektirdi. Geceye ayrıca İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar ve Basın ve Enformasyon Müdürü Tahsin Bayar da gazetecilere birer plaket verdi.

            NAMIK AZGIN-KÖKSAL ÖNER   



Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2015, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER