İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA SALDIRILARI BAFRA’DA KINANDI

Bafra’da, Türk Diyanet Vakıf-Sen Bafra ilçe teşkilatı üyeleri Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde bir araya gelerek İsrail’in Mescid-i Aksa’yı işgal etmesini protesto etti.

İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA SALDIRILARI BAFRA’DA KINANDI

     Bafra ilçesinde, Türk Diyanet Vakıf-Sen üyeleri, İsrail’in Mescid-i Aksa yönelik saldırılarını kınamak için protesto eylemi düzenleyip, basın açıklaması yaptı.

   Türk Diyanet Vakıf-Sen Bafra İlçe Teşkilatı üyeleri, İsrail'in, Müslümanların ilk kıblegahı olan Mescid-i Aksa'yı işgal etmesini ve ibadete kapatmasını kınadı.

    Bafra Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen protesto eylemi ve basın açıklamasına; MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Türk Diyanet Vakıf –Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Türk Diyanet Vakıf –Sen Genel Başkan Yardımcısı Kenan Ak, Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı İbrahim Akekmekci, Türk Diyanet Vakıf –Sen Samsun Şube Başkanı Şemsettin Akça, TÜRKAV Bafra Şubesi Başkanı Gıyas Varol, Türk Diyanet Vakıf – Sen Bafra ilçe Başkanı Asım Kalyoncu, Bafra Orta Karadeniz Gazeteciler Derneği Başkanı ve Altınova Gazetesi imtiyaz sahibi Bilal Mürtezaoğlu, SP Bafra eski ilçe Başkanı Mustafa Öcal, Okul Müdürleri, öğretmenler, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

              İSRAİL’İN MESCİD-İ AKSA ZULMÜ BAFRA’DA KINANDI

     Türk Diyanet Vakıf-Sen Bafra ilçe teşkilatı, Mescid-i Aksa’ya giren İsrail’i kınamak için basın açıklaması yaptı.Türk Diyanet Vakıf-Sen Bafra ilçe üyeleri, ‘Kahrolsun İsrail, İsrail Şaşırma sabrımızı taşırma’ diye slogan attı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından ardından Türk Diyanet Vakıf-Sen Bafra İlçe Başkanı Asım Kalyoncu, Mescid-i Aksa’yı anlatan şiiri okudu. 

     Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da, Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine, Irak’ta Türkmen Kardeşlerimize, Afrika’da, Mianmer’da, dünya’nın dört bir yanında, Müslüman ve Türk olması sebebiyle yaşanan, insanlık dışı baskı ve zulümlere ilişkin bir konuşma yaştı.

      Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi,”Orta Doğu’yu kan gölüne çeviren, kendi hırs ve çıkarları uğruna genç, yaşlı, çoluk, çocuk, kadın, erkek demeden insan hayatlarını karartan İsrail, Müslüman âlemi için son derece büyük öneme sahip olan Mescid-i Aksa’da yine terör estirmiş ve bu kutsal mekânı savaş alanına çevirmiştir. Hz. Süleyman (a.s.) döneminde inşa edilen daha sonra Hz. Muhammed (s.a.v.)’in miraç’da yolculuk ettiği civarı mübarek kıldığı Kur’an-ı Kerim’de yer alan Müslümanların ilk kıblesi olan ve Hz. Ömer döneminde yeniden inşa edilen ibadet için ziyaret edilmesi faziletli olan ve tüm müslümanların ortak kutsal değeri olan Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırı tüm Müslümanlara olduğu gibi Aziz Türk Milletini de derinden üzmüştür. Yıllardır Filistin halkına uyguladığı mezalimden geri adım atmayan İsrail Askerlerinin bu kutsal mekândaki Kıble Camii’ne Müslümanları kovalamak bahanesiyle girdiği, askerlerin postallarla cami içinde gezdiği ve kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i etrafa savurdukları da görgü tanıklarınca ifade edilmiştir. Bu tavırlarından dolayı İsrail siyasetini kınıyor, müslümanların değerlerine saygıya davet ediyoruz. Bizim için Filistin davası, insanlık tarihi boyunca süregelmiş bir mücadeleyi ifade eder. Filistin bize, ‘Kanla alınan bu topraklar parayla satılmaz’ diyen Abdulhamit Han’ın hatırası, Kabe’den önceki Kıblegahımız olması dolayısı ile mukaddes emanetimizdir. Bu mukaddes emanetimizin İsrail postalları altında çiğnenmesine göz yumamayız. Ayrıca Doğu Türkistan’da soydaşlarımıza yapılan insanlık dışı zulümlere de dikkat çekmek istiyorum. Çin’ide şiddetle kınıyorum. Irak’ta,Suriye’de Türkmen kardeşlerimize yapılan zulümlerin kamuoyunda yer almaması üzüntü verici boyuttadır.Bu kardeşlerimize yapılan zulümleri de hatırlatıyor ve kınıyoruz..Gazze’de, Afrika’da, Mianmar’da ve Dünya’nın dört bir yanında  Müslümanlara ve İnançlarından dolayı zulme maruz kalan kardeşlerimizi hatırlıyor  bu zulümden kurtulmaları için dua ediyoruz. Bu vesileyle olaylarda hayatını kaybedenlere  Allah’tan rahmet,yaralı müslüman kardeşlerimize acil şifalar diliyor,mukaddesatımıza yapılan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz” dedi.

     Bafra Çarşı Cami İmamı Mehmet Zengin ise, mitingde dua yaptı. Miting alanında bulunanlar olaysız bir şekilde dağıldı.

       NAMIK AZGIN

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 19:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER