KEYDER’İN TÜRKÇE ‘DİL VE KÜLTÜR FESTİVALİ’ HEYECANI

Bafra ilçesinde, 12. Uluslararası Türkçe 'Dil ve Kültür Festivali' düzenlendi.

KEYDER’İN TÜRKÇE ‘DİL VE KÜLTÜR FESTİVALİ’ HEYECANI

      Bafra Karadeniz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (KEYDER) tarafından organize edilen festival,Çetinkaya Düğün Sarayı'nda muhteşem kalabalık eşliğinde yapıldı.

      Çetinkaya Düğün Sarayında düzenlenen 12.Uluslararası Türkçe ‘Dil ve Kültür Festivali' etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

      Programın sunuculuğunu başarılı ve duygulu bir şekilde Serkan Kaya geçekleştirirken, Feza Orkestrası şefleri Ferhat Karaca ile muhteşem müzikleri ile büyük alkış aldı.

      Program tüm şehitler ve Soma maden şehitleri için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

                               12.ULUSLARARASI TÜRKÇE ‘DİL VE KÜLTÜR FESTİVALİ  COŞTURDU
      Program sunucusu Serkan Kaya komite adına yaptığı açılış konuşmasında, "İletişim çağında kültürlerin birbirleri ile kaynaşması, farklı kültürlere sahip insanların birbirleriyle anlaşması dil ile olmaktadır. Türkiye'nin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkiler, Türkçe öğrenen binlerce öğrencinin mevcudiyeti dilimizin hak ettiği konumu elde edeceğinin emareleri sayılır. Türkçe Olimpiyatları da Türkçemizin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için oluşturulan bir emeğin ürünüdür. Bizler Anadolu insanın samimiyetinin neler yapabileceğinin hikâyesini oluşturduk. Topraklarımızdan dünyaya yayılan Türkçenin gücüne inandık. Türkçeyi öğrenen çocukların kardeşlik duyguları ile beslendiklerini gördük. Mevlana'dan Yunus Emre'den şiirler okuyan, türkülerimizi seslendiren bu çocukların ülkemize bıraktıkları tatlı bir huzur bunun göstergesi değil midir''dedi.

   FEZA EĞİTİM KURUMUNDA EĞİTİM GÖREN, 40 ÖĞRENCİNİN GÖSTERİSİ İLGİ GÖRDÜ 
       İlk olarak, Samsun Feza Eğitim Kurumları müzik öğretmenleri Hasan Yılmaz, Büşra Yıldırım ve Ferhat Karaca'nın rehberliğinde sahneye gelen 40 kişilik Somali,Kongo,Bangladeş, Endonezya,Afrika ve Türk öğrencilerden oluşan koro ‘'Bir Işıksın Sen'' adlı şarkıyı söyledi. 
     Verilen arada ise Bafra Keyder Başkanı Hasan Bekar geceye sponsor olan firma sahiplerine plaket verdi.

     Gece yabancı ve Türk öğrencilerinin söyledikleri Türkçe, İngilizce, Fransızca şarkılar ve şiirlerle devam etti. Somalili gençler ise yöresel kıyafet ve dansları ile programa renk kattı.

      Yeni Bir Dünya şarkısının tüm salonda bulunanlarla birlikte söylenmesi geceye ayrı bir renk kattı. 
      Görkemli geceye;Çetinkaya Beldesi eski Belediyesi başkanı Hadi Sezer, Bafra Orta Karadeniz Gazeteciler Derneği Başkanı ve Altınova Gazetesi İmtiyaz sahibi Bilal Mürtezaoğlu, İşadamları,Samsun Feza Eğitim Kurumları ve Bafra Delta Koleji yöneticileri, öğretmenleri,Bafra KEYDER yönetimi, öğretmenler,MHP İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, memurlar ile çok sayıda davetli katıldı.

                NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER