banner223

"Kimse sütümüzü lekelemesin"

19 Mayıs ilçesi Süt Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Eren, gazetemize süt konusunda bir değerlendirme yaptı.

     19 Mayıs ilçesi Süt Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Eren,“ Sütümüzü kimsenin lekelemesini istemiyoruz. Birliğimizin 600 civarında üyesi var. Birlik olarak bizimde kendimize göre sıkıntılarımız var. Zaman zaman süt toplayıcılarla karşı karşıya geliyoruz. Fiyat oranında fiyat düşüşü var. Serbest piyasa da her ne kadar süt tavan fiyat oluşturmaya çalışsalar da, belirli bir noktayı kazanmadığı için diğer süt toplayıcıları kendi kafalarına göre fiyat belirleyip, süt topluyorlar. Buda birlik adına bizi üzüyor” dedi.   

      Eren, son günlerde Türkiye’de üretilen süt ile ilgili çeşitli söylentiler çıktığını hatırlatarak, "Ülkemizde üretilen süt paktır ve temizdir. Sütümüzü kimsenin lekelemesini istemiyoruz. Sütümüzü kimse kirletmesin. Sütte antibiyotik ve aflatoksin kalıntısı var, gibi spekülasyonlar hem insanlarımızı sütten soğutuyor hemde üreticimizin pazarını daraltıyor. Bu tür söylentilerle üretici zora sokuluyor" diye konuştu.

     19 Mayıs ilçesi Süt Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Eren,”19 Mayıs İlçesi Süt Üreticileri Birliğinin Bakanlık ve Hükümetin destek sağladığı sürece, damızlık hayvan için destek verdiği sürece, tamamen vatandaşın doğrudan buradan yararlanması birliğin genel duruşunu iyi gösterir. Yoksa hayvan konusunda destek olmazsa, birlik olmaz. Kimsede birliğe gelip, ne yapıyorsun demez. Birlik tamamen desteklemeye bağlı, biz birlikte sürekli vatandaşımızla diyalog halindeyiz. Vatandaşımızın hayvancılık konusunda her türlü derdine ortak olmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın esas sıkıntısı, yemdeki fiyatların yüksek olması, dolayısıyla süt fiyatlarının düşük olmasıdır. Vatandaşlarımız bizden süt fiyatlarının yüksek olmasını istiyor. Yaz dönemlerinde, iyi olan süt potansiyelimiz var. Süt oranı kışın yarı yarıya düşüyor. Onun için hayvanı besleme tamamen fiziksel yapı ile ilgilidir. Bu konuda şartlar iyileştirilebilir. Sen şunu şunu yaparsan, hijyenik şartlarda üretirsen, günün şartlarına uygun bir şekilde, ahırı en iyi şekilde yaparsan bizde sana süt desteği veririz diyerek, üreticiyi heveslendirmeye, yani iyileştirmeye gidilebilir” şeklinde konuştu.

             NAMIK AZGIN       

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER