Kırmızı Biber Sebzelerin Lokomotifi Oldu

Bafra Ovası'nda 30 bin hektar alanda ekilen salçalık kırmızıbiberden 90 bin ton ürün elde edileceği belirtildi.

Kırmızı Biber Sebzelerin Lokomotifi Oldu
     Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Sebze ve Meyve halinde 34 yıldır komisyonculuk yapan Mehmet Torun, Kırmızıbiberin diğer sebzelere göre avantajının daha dayanıklı ve hasadın uzun sürmesi olduğunu söyledi.

    Bafra ilçesinde, salçalık kırmızıbiber üreticinin yüzünü güldürüyor. Bafra Ovası’nda son 3 yıldır beklenen verimi alamayan domates üreticisi, salçalık kırmızıbibere yöneldi.

                                   KIRMIZI ALTIN YÜZ GÜLDÜRÜYOR

    Bafra Ovası'nda yetişen ve 'kırmızı altın' olarak bilinen kırmızı biber üreticisinin yüzü gülüyor.

     Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Sebze ve Meyve halinde 34 yıldır komisyonculuk yapan Mehmet Torun,”Kırmızı Biberde her yıl istikrarlı birşekilde fiyat bulunmakta” dedi.

    Kilosu 60-70 kuruş arasında halde satışa sunulan kırmızı biber son günlerde talebin artmasıyla birlikte fiyatlar 90 kuruş ila 1 lira arasında rağbet görmeye başladı.

Üreticinin yüzünü güldüren kırmızıbiber üreticileri pazar bulma konusunda da sorun yaşamıyor.

           “BAFRA İÇİN KIRMIZIBİBER BEREKET AÇISINDAN İYİ BİR NİMET”

    Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Sebze ve Meyve hali komisyoncularından Mehmet Torun,”Bugün Kırmızı Biber güzel para yapıyor. Şuanda Kırmızı Biberin kilosu 85-90 kuruş ile 1 TL arasında halde satışa sunuluyor. Genellikle bizim gönderdiğimiz kırmızıbiber özellikle doğu bölümümüzde bulunan illerimizden Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kahramanmaraş’dan sonra Aksaray, Niğde başta olmak üzere Türkiye’nin muhtelif her yerine Bafra ovasında yetişen Kırmızı Biberimiz gidiyor” diye konuştu.

              “KIRMIZIBİBER’DEN ŞUAN ÜRETİCİ DE, TÜKETİCİ DE MEMNUN”

     Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Sebze ve Meyve hali komisyoncularından Mehmet Torun,”Kırmızıbiber ekimi yapılan bir dönüm araziden 4 ton ürün elde edilir. Kaliteli ürünler genelde ihracata gidiyor. Genellikle bize gelen kırmızı biberler Bafra ilçesinin ova bölümünden geliyor. Genelde busene Bafra ovasında Kırmızı Biberimiz iyi” şeklinde konuştu. 

    Türkiye’nin her tarafına salçalık biberin sevkiyatının yapıldığını söyleyen İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Durdun, pazar sorunu yaşamayan üreticilerin de fiyatlardan memnun olduğunu belirtti.

          NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER