Türk Polis Teşkilatının 169. Yılı Kutlandı

Bafra ilçesinde, Polis Teşkilatının kuruluşunun 169.yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 Türk Polis Teşkilatının 169. Yılı Kutlandı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 169.Yıldönümü nedeniyle Bafra ilçesinde kutlama programı düzenlendi. 

       Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler Kent Meydanında saygı duruşu, istiklal marşı ve Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

          Kutlama programına; Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay, Daire Müdürleri, Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Hasan Yücesan, Bafra Orta Karadeniz Gazeteciler Derneği Başkanı ve Altınova Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bilal Mürtezaoğlu, Emekli Polisler, Polis Merkezi Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, sivil toplum örgütleri, polisler ve vatandaşlar katıldı.

         Törende bir konuşma yapan Bafra ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit,"Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin Atatürk İlke ve İnkılâplarının ve Cumhuriyetin koruyucu ve teminatı olan halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında büyük bir cesaret azim ve kararlılıkla çalışan Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 169'uncu kuruluş yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamanın büyük gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirterek, en içten saygı ve şükranlarımı arz ederim. Kuruluşundan bugüne edindiği tarihi birikimlerle, her geçen gün kendisinden daha fazla söz ettiren, polis teşkilatımız, planlı ve programlı çalışmalarıyla, kaliteli insan gücüyle ve halkımızın desteğiyle, başarısını devam ettirecektir. Emniyet Teşkilatı olarak amacımız, öncelikli suçun işlenmesini önlemek, suç işlenildikten sonra da, suçun faillerini ortaya çıkararak yakalamaktır. Sucu önleme ve suç işleyenlerin yakalanmasında, başarının en önemli unsurlarından biri vatandaşlarımızın desteğidir. Bu desteğin artarak devam edeceğine inancımız tamdır. Halkımızın teşkilatımıza gösterdiği yakın ilgi, sevgi ve güven destekleri zor günlerin ifasında, bizlere her zaman güç vermektedir" dedi.

         Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı ise," Bugün 10 Nisan Polis teşkilatının 169'uncu kuruluş yıldönümü,  bu program dolayısıyla birlikteyiz. Bende başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere, bütün personelimizin bu güzel günlerini kutluyorum. Onların bu ülke için, bu millet için yaptıkları ve önümüzdeki dönemde ve yine yapmaya devam edecekleri hayırlı hizmetlerinin devamını temenni ediyorum. Gerçekten Emniyet Teşkilatımız İç İşleri Bakanlığı bünyesinde, en gözde teşkilatlardan bir tanesidir. Nüfus olarak, mevcudiyet olarak,  en büyük teşkilatlardan bir tanesi, merkezden taşraya kadar, ta en küçük ilçelerimize kadar organize olmuş, birçok dalıyla, ihtisaslaşmış birimleriyle, halkımızın, vatandaşlarımızın emniyet ve huzuruna yönelik, birçok hizmetinde bulundu. Bafra'da teşkilatımız aynı şekilde vatandaşımıza güven veriyor" diye konuştu.  

         Bafra Kent Meydanındaki törenden sonra Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde, Kokteylden sonra tebrikler kabul edildi.

                                                                                NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER