Üyeler Gökmen’le ‘Devam’ Dedi

Samsun İli ve ilçeleri Yumurta Üreticileri Birliğinin Kuruluş genel kurulu Çarşamba ilçesi sebze Hali idari binasındaki birlik bürosu salonunda yapıldı.

Üyeler Gökmen’le ‘Devam’ Dedi

      Genel kurul geçici Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökmen'in açılış konuşmasında Kurucu yönetim olarak sürdürdükleri çalışmalarda kurum ve kuruluşlarla uyum içersinde çalıştıklarını ve bunun da karşılığını olumlu olarak birlik üyelerine yansıdığını söyledi.

      Gökmen, "Üyelerimiz ürettikleri ürünlerini pazara götürdüklerinde sıkıntı yaşamamaları için önce marka tescili ve ürünümüzün paketleme sorununu çözdük. Bugün, "Amazon Köyleri, Doğal Yumurta" adıyla isteyen her birlik üyemiz ürettiği yumurtaları paketleyebilir duruma getirdik. Üyelerimizin ihtiyacı olan yem teminini sağlamak için Tarım kredi kooperatifi ile yaptığımız görüşmeler sonucu üreticilerimizin hayvanlarına yem temin etmelerine yardımcı olduk. Bundan sonra ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için sık sık istişare toplantıları yaparak bölgemizde hayvan sayısı ile birlikte yumurta üretimimizin artırılmasını planlamaktayız. Bununla ilgili Tarım kredi kooperatifleri ile yaptığımız görüşmelerde kümes alt yapı yapımı ve kanatlı hayvan alımlarında üreticimize destek sağlanması konusunda çalışmalarımız başlattık. Umuyorum en kısa zamanda olumlu sonuç alacağız. Ayrıca bunun yanı sıra üreticilerimize bıldırcın yetiştiriciliği ve bıldırcın yumurtası ürettirmeyi de planlıyoruz. Bir diğer çalışmamız da orta vadede üreticilerimizin doğal yem ihtiyaçlarının maliyetlerini düşürmek olacaktır. Bunun için de kurmayı planladığımız iktisadi şirket adı altında yem üretimini ve pazarlamak için AR-GE çalışmalarımıza da başlayacağız" dedi.

      Açılış konuşmasının ardından saygı duruşu ve kurulu yönetmek üzere Divan Başkanlığına Kadir Bal Kâtip üyeliklerine Enver Kibar ve Cevat Kınalıya seçilirken, Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri Muhammed Öztürk ve C. Cahit Üngüder gözlemci olarak katıldılar.  

     40 üyeden 23 üyenin katılımıyla gerçekleşen 1. Kuruluş genel kurulunda Birliğe hizmet payı olarak birlik adına ürün pazarlaması halinde yüzde 0.2 hizmet payı alınacağı belirtildi.

     Yıllık üye aidatı ve giriş aidadı hususu görüşüldü;   yıllık aidatın 150,00 (yüzeli) Tl,  giriş aidatının 250,00 TL olması oy birliğiyle kabul edilirken, 2015 yılı tahmini bütçesi geçici yönetim kurulu başkanı Ahmet Gökmen tarafından okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

    Yönetim kurulu, denetim kurulu ve merkez birliği temsilcisi seçimi ile ilgili olarak tek liste halinde seçime gidildiğinden yapılan oylama sonucu yönetim kurulu seçiminin sonucunda yeni yönetim şöyle oluştu. Samsun İli ve ilçeleri Yumurta Üreticileri Birliği başkanı Ahmet Gökmen’in yönetim kurulu şöyle:

    “Adem Candan, Yaşar Köroğlu, Aydın Odabaş ve Murat Büyük”

                                                                                                           NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2015, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER