VALİ İBRAHİM ŞAHİN SAMSUN GAZİ DEVLET HASTANESİ GÜNÜBİRLİK HASTA SERVİSİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, Samsun Gazi Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete giren ‘Günübirlik Hasta Servisinin’ açılış törenine katıldı.

VALİ İBRAHİM ŞAHİN SAMSUN GAZİ DEVLET HASTANESİ GÜNÜBİRLİK HASTA SERVİSİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, Samsun Gazi Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete giren ‘Günübirlik Hasta Servisinin’ açılış törenine katıldı.

Gazi Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Opr. Dr. Mahmut ULUBAY açılış töreni öncesi yaptığı konuşmasında, “Günübirlik servisimiz hastalarımızın aynı gün içerisinde gelip, tedavi olup, yatmaya gerek kalmadan gittiği servistir. Burada 3 ayrı dalda hizmet vermeyi düşünüyoruz. Bir tanesi endoskopi, diğeri sistoskopi ve günübirlik cerrahiler olacaktır. Burada toplam 4 tane işlem odası, 24 yatak ile beraber hizmet vereceğiz. Buraya toplam 180 bin TL para harcandı. Ama biz kendi atölyemizde kullandığımız malzemelerle beraber yaklaşık 10 bin TL civarında bir maliyetle birlikte bütün teçhizatı biz kendimiz yaptık.”dedi.

Günübirlik servisinin açılış törenine katılan Vali ŞAHİN yaptığı konuşmasında, “Bu hastanemizde hem ameliyathanelerin rahatlatılması, hem de hastaların yatarak gereksiz bir gece kalması yerine günübirlik bir ortamda gelen hastanın, karar verilmiş, teşhisi konulmuş hastaların burada gerekli küçük operasyonlar yapılarak yine gece olmadan buradan evine gönderildiği bir ünite oluşturuldu. Bu hem diğer üniteleri rahatlatacak, hem de hastaların konforu artacak. Burada sağlık için gelen insanların sağlıklarına kavuşması diliyorum. Emeği geçenleri kutluyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.”dedi.

Konuşmaların ardından Samsun Gazi Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete giren ‘Günübirlik Hasta Servisinin’ açılışı, Vali İbrahim ŞAHİN, protokol üyeleri, hastane yönetimi ve hastane çalışanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış töreni sonrası yeni hizmete giren ‘Günübirlik Hasta Servisini’ gezerek incelemelerde bulunan Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN ‘e servis hakkında ilgililer tarafından bilgi sunuldu.

Gazi Devlet Hastanesinde Vali İbrahim ŞAHİN tarafından açılışı yapılan ‘Günübirlik Hasta Servisi’nde gelen hastalara uygulanması gereken küçük cerrahi müdahaleler, yatış işlemleri yapılmadan kısa sürede, konusunda uzman sağlık personeli tarafından müdahale yapılacak ve aynı gün içerisinde hastalar evlerine gidebilecek. 24 yatak kapasitesi bulunan Günübirlik Hasta Servisinde hastalara endoskopi, sistoskopi ve günübirlik cerrahi müdahaleler yapılacak.

Törene ayrıca, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa KASAPOĞLU, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Sırrı KILIÇ, hastane yönetimi ve hastane çalışanları katıldı.








 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2017, 16:36

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER