KARAASLAN: ŞEHİRCİLİK ŞURASI BİR MİLAT

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Şehircilikte Yeni Vizyon” temasıyla düzenlenen Şehircilik Şûrası'nın Türkiye için bir milat olduğunu söyledi.

KARAASLAN: ŞEHİRCİLİK ŞURASI BİR MİLAT

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Şehircilikte Yeni Vizyon” temasıyla düzenlenen Şehircilik Şûrası'nın Türkiye için bir milat olduğunu söyledi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, şehirleşmede yeni bir vizyon hedefiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Şehircilik Şûrası'na katıldı. Karaaslan açılış töreninin ardından, şûranın komisyon çalışmalarının sürdürüldüğü Meyra Palace Otel'i ziyaret etti. Karaaslan, çalışmalarını sürdüren, 'Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım', 'Kentsel Dönüşüm', 'Şehirleşme, Göç ve Uyum' ve 'Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü' komisyon üyelerine başarı dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılışı gerçekleştirilen şûrayı değerlendiren Karaaslan, 'Şehircilik Şurası'nın Türkiye'de bir milat olduğunu belirterek, ''Öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza bu şûra için teşekkür ediyorum. Şûranın açılış töreninde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmayı, şehircilik açısından bir manifesto olarak nitelendiriyorum. Çok önemli ve değerli bir konuşma oldu. Türkiye'de uzun yıllar hasretini çektiğimiz bir buluşma gerçekleşiyor. Bu buluşma 3 ay boyunca sürecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız çok değerli akademisyenler, STK temsilcileri, bürokratların, konuya ilgi duyan aktörlerin bir arada oluğu bir diyalog zemin hazırladı. Bu buluşmanın çok kıymetli olduğuna, buradan çıkacak sonuçları Türkiye'nin şehircilik vizyonu açısından çok önemli olduğuna inanıyorum'' dedi.

''Türkiye'nin 15 yıl öncesinde şehircilik konusunda temel sorunları vardı'' diyen Karaaslan, ''Bu temel sorunlar, kronikleşmiş çözüm bekleyen sorunlardı. Bu sorunlara hükümetlerimiz dönemlerinde acil çözümler üretildi. Artık şehirlerimizde gecekondular yok, çöp dağları yok, açıktan akan kanalizasyonlar yok. Bu sorunları aştıktan sonra ikinci önemli konu olan konut talebi gündeme geldi. Konut talebine de köklü çözüm getirildi. Bugün bu yapılanlar yeter mi diyoruz? Yetmeyeceği cevabını alıyoruz. Bunu halkımızdan da alıyoruz. Dolayısıyla beklentiler değişti, talepler değişti. Karşılanan bütün talepler beraberinde yeni beklentileri getirdi. Şu anda o dönemdeyiz. Artık çevre dostu uygulamaların daha gelişmiş olduğu, kendi enerjisini kendi üreten yenilenebilir enerji kaynaklarının sıkça kullanıldığı, şehir silüetine katkı veren, çevresiyle birlikte değerlendirilen, şehrin içine ne anlam ifade ettiği de önemli olan bir şehirleşme anlayışına, tüm engel grupları açısından ulaşılabilir bir şehirleşme anlayışına ihtiyacımız var. Artık şehirlerimizin çok farklı beklentileri var. Açık ve yeşil alan, meydan beklentileri var. Tüm bunları bir arada kurgulayabilecek, bütüncül bir planlama anlayışı ile yaklaşacak ve toplumun tüm kesimlerini tıpkı medeniyetimizin izlerinde olduğu gibi kucaklayacak bir şehircilik vizyonu geliştireceğiz. Bunu da şûraya katılan değerli katılımcılarımızın katkıları ile yapacağız'' dedi.

Şuradan çıkan sonuçların mevzuatlarda değişikliğe sebep olacağını belirten Karaaslan, ''AK Parti çatısı altında Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığının kurulması çok önemli. Bu üç başlığın bir arada değerlendirilmesini çok anlamlı buluyorum. Dolayısıyla bu yönde oluşturulacak politikalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız başta olmak üzere, bütün bakanlıklarla koordineli götürülecek. Bu konu çok boyutlu bir konu. Biz de bir çok boyuttan konuya yaklaşıyoruz. Disiplinler arası çalışmanın önemine inanıyoruz. Burada da gerçekleşecek olan o. Önümüzdeki dönemde yasal düzenlemelere yansıyacak. Mutlaka mevzuatlarda değişikliklere sebep olacak. Bunlar çok önemli. Bence bunlardan daha önemli olan toplumda karşılığının olması. Biz halkın beklentilerini farkındayız. O beklentilere cevap verecek düzenlemeleri yine halktan aldığımız donelerle ve uzmanların eşliğinde gözden geçirip değerlendiriyoruz'' diye konuştu.








 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2017, 18:49

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER