banner221

VERGİSİNİ ZAMANINDA ÖDEYENLER ÖDÜLLENDİRİLSİN

Vergi Dairesi Başkanlığı heyetini kabulünde konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, vergisini zamanında ödeyemeyenlere tanınan kolaylıkları olumlu karşıladıklarını ancak, zamanında vergi ödemesini yapanların da ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi.

VERGİSİNİ ZAMANINDA ÖDEYENLER ÖDÜLLENDİRİLSİN

       Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul,  26. Vergi Haftası dolayısıyla üst düzey mesai arkadaşlarıyla birlikte Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Zeki Yumbul ve mesai arkadaşlarını Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. Ziyarette konuşan Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, kamu hizmetlerinin, hızlı ve etkin şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirlerinin önemine vurgu yaptı. 

                                'SAMSUN İYİ NOKTAYA GİDİYOR'

       Samsun’un vergi tahakkukunda ve tahsilatında iyi bir noktaya doğru gittiğini belirten Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, “Samsun’a baktığımızda aslında vergisel boyutu iyi. 2014 yılı 2 milyar 200 milyon saymanlık geliri ile beraber bir tahsilat yapmışız. Tahsilatımız bir önceki yıla oranla yüzde 12 artış göstermiş. Artış oranı Türkiye ortalamasının da üzerinde. Tahakkukunda yüzde 14 gibi artış söz konusu. Bu oranda Türkiye ortalamasının iki puan üzerinde. Bölge müdürlüklerinin Samsun’da fazla olması nedeniyle giderde fazlalık gözüküyor. Gider, gelirden fazla gözükse bile Samsun ciddi manada yatırım alan da bir il konumunda. Şu anda Türkiye genelinde 12 tane vilayetimiz gelir giderini karşılıyor. Şunu belirtmek isterim ki; Samsun vergisini veren bir il. Tahsilat oranımız Samsun’da yüzde 82. Bu da Türkiye ölçeğine göre iyi bir ortalama. Geçtiğimiz aylarda 6552 sayılı yasayla ilgili yoğun bir çalışma yaptık. Alacağımızın yüzde 50’sini tahsil edilebilir noktasında yapılandırdık. Bu oran da Türkiye ortalamasının üzerinde. Samsun olarak hem tahakkuk da hem de tahsilatta iyi bir noktaya doğru gidiyor. Bu rakamları da ileriye dönük artırmaya çalışacağız. Hedefimiz bu noktada” diye konuştu. 

                                    'VERGİ ÖDEME TOPLUMSAL BİR GÖREV '

          Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, “Devletimizin tüm hizmetlerinin arkasında mükelleflerin ödediği vergileri söz konusudur. Toplumsal bir görev olan vergi ödeme konusunda da herkesin üzerine düşen görevi yapması inancındayım. Bizler bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman sizlerin yanındayız. Çeşitli imkansızlık, sıkıntı gibi sebeplerden vergi ödemesini yapamayanlara destek olunması, fırsat verilmesi doğru. Ancak, zamanında vergi ödemesini yapanların da ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun özendirici bir çerçevesi olur. En azından bu kesimi motive etmiş olursunuz. Bizim bir başka beklentimiz de kayıt dışı üretime ve haksız rekabete müsamaha gösterilmemesi. Samsun çok farklı potansiyellere sahip bir il. Bizim tek sıkıntımız ihracat rakamlarının düşük olması. Ama, Samsun’da üretim yapıp da vergi merkezleri başka illerde olan büyük firmalarımız var. Onun için onların ilimizdeki üretimleri maalesef ihracatımıza yansımıyor. Biz, bu firmalarımızın üretimlerinin de Samsun’a yazılmasını istiyoruz. Bu konuda herkese görev düşüyor. Bu konuda Oda olarak da üzerimize ne düşüyorsa gerekeni yapmaya çalışıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye ifade etti. 

             Köksal ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER