YILDIRIM,‘TÜRKİYE MEHMETÇİK’ E MEHMETÇİK TÜRK MİLLETİNE EMANETTİR’

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım,” Son günlerde Ülkemizde artan Şehitler karşısında çok üzüntülü olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi.

YILDIRIM,‘TÜRKİYE MEHMETÇİK’ E MEHMETÇİK TÜRK MİLLETİNE EMANETTİR’

         Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım,” Son günlerde Ülkemizde artan Şehitler karşısında çok üzüntülü olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Şehitlerimize Allah’ tan rahmet, silah arkadaşlarına ve ailelerine başsağlığı dilerim. Şehitlerin Türk Milletinin kalbine gömüldüğünü ve geride kalan eş, çocuk, anne ve babalarının Milletimize emanet olduğu gibi  Mehmetçik Vakfı olarak onların her an yanlarında olacağız” dedi.

       “Mehmetçik Vakfının sloganının “Türkiye Mehmetçik’ e Mehmetçik Türk Milletine Emanettir” diyen Yıldırım, “TSK Mehmetçik Vakfı tarafından bugüne kadar; bugünkü değeri ile yaklaşık olarak toplam 505.427.204,06 TL yardım yapıldığını, aylık olarak ise ortalama 5.700.000,00 TL amaca yönelik yardım yapılmaya devam edildiğini, gelirin yüzde 86' sını menkul ve gayrimenkul bağışlar, yüzde 14' nüde her sene vekaleten kurban bağışından elde edilen gelirler oluştur” diye konuştu.
                ‘HER ZAMAN YANLARIDA OLDUK VE OLMAYADA DEVAM EDECEĞİZ’
         Mehmetçik Vakfı' nın çalışmaları hakkında bilgiler veren  Yıldırım, “Mehmetçik Vakfı' nın gelir kaynaklarının vatandaşların gönüllü bağışlarından oluştuğunu, “TSK Mehmetçik Vakfının 1982 yılında; Silahlı Kuvvetlerde yaptığı Vatan hizmeti esnasında şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden erbaş ve erlerin yakınları ile malul gazi ve engelli Mehmetçiklerin kendilerine ve çocuklarına belirlenen esaslara göre ve yardım planı dahilinde ekonomik ve sosyal destek sağlamak maksadıyla kurulmuştur ve kurulduğu günden bugüne kadar 43.900 kişiye destek sağladı”   diye ifade etti.
                 ‘362 435 07 47 NUMARALI TELEFONLA BİZLERE ULAŞABİLİŞİNİZ’
         Kurban bağış bedelinin bu yıl için 700 TL olduğunu vurgulayan Yıldırım,” Kurban bağışı kabulünün 20 Ağustos 2015 tarihinde başladığını, vatandaşların 700 TL karşılığında 23 Eylül 2015 tarihine kadar bağışlarını yapabileceklerini, vatandaşların bağışlarını hesaplarımızın bulunduğu bankalardan, kredi kartı ile
www.mehmetcik.org.tr internet sitesi üzerinden online olarak yada Vakıf temsilciliklerinden yapabileceklerini; 0 362 435 07 47 numaralı Samsun Temsilciliğine ait telefonu arayarak detaylı bilgilere ulaşabileceklerdir. Bu arada bağışçılarımıza Mehmetçik Vakfı’ na ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum"  şeklinde konuştu,
                 Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER