Aşçı Ailesinden Baba Ocağında İftar Yemeği

ASTAŞ HOLDİNG Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Dernekler Konfederasyonu (SAMKON ) Onursal Başkanı H.Kaya Aşcı, Bafra İlçesinin Karaburç Mahallesinde bulunan baba ocağında geleneksel iftar yemeğini sürdürdü.

Aşçı Ailesinden Baba Ocağında İftar Yemeği

 Her ramazan ayında ve dini bayramlarda olduğu gibi bu yılda ramazan ayında doğduğu toprakları unutmayan Samsun Dernekler Konfederasyonu (SAMKON ) Onursal Başkanı ve ASTAŞ HOLDİNG Genel Başkan Yardımcısı H.Kaya Aşcı, Bafra İlçesinin Karaburç Mahallesinde bulunan baba ocağında iftar yemeği düzenledi.

 

Din görevlileri tarafından aşrı şerifler ve dualar okundu.

 

Akşam ezanının okunmasının ardından oruçlar açıldı.

 

İftar yemeğinin ardından Samsun Dernekler Konfederasyonu (SAMKON ) Onursal Başkanı ve ASTAŞ HOLDİNG Genel Başkan Yardımcısı H.Kaya Aşcı yaptığı konuşmada,’’ Bu iftar yemeğini Aşcı ailesi olarak her yıl düzenliyoruz. 21.sini düzenlediğimiz anlamlı iftar yemeğinden dolayı oldukça gururluyuz. Ramazan Ayı İftarları birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için manevi güç vermektedir. Bizler doğduğumuz şehrimizi, köyümüzü, mahallemizi hiç bir zaman unutmadık. Her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazanda da baba Ocağımıza gelip, eş, dostlarımızla görüşüyoruz. Kabristan ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Gurbete gittiğimiz yıllardan bu güne 62 Ramazan ve Kurban Bayramının 60’ında Baba Ocağında olduk. Her ramazan ayında geldik. Doğduğumuz toprakları unutmadık ve hiçbir zaman da unutmayacağız.

 

Bafra benim için hayatımın anlamı olan bir ilçe. Her ne kadar hayatımızı İstanbul'da kazanıyor olsak ta Bafra hep gözümde tütmüştür. Kendime her fırsat yarattığımda soluğu Samsun'da almışımdır.Bafralı hemşerilerim üniversitenin Samsun'a kazandırılmasından sonra doğup büyüdüğüm köyümüzde güzel bir camiye ihtiyaç olduğunu belirttiler. Hemen konuyla ilgilenip orada ilgililerle hareket geçerek köyümüze cami yapılması ve bir de çocuklarımızın dini değerlerini öğreneceği kuran kursu yapılması kararı aldık. Ve 9 ay gibi kısa bir sürede Bafra’mıza hem de köyümüze bu maneviyat dolu eserleri kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Camimiz 350 m2 olup 500 cemaat kapasitesinden oluşmaktadır. Allah’ım niyetlerimizi kabul etsin.''diyerek sözlerini tamamladı.

 

Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orha Kırcalı ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Yapılan duaların ardından sohbet edildi. Akşam namazı eda edildi. Çaylar içildi.

 

İftar yemeğine Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin , Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit ve polşis merkezi amirleri, , Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay YurdusevenCHP Bafra İlçe Başkanı Eğitimci Nihat Oktay, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Belediyesi eski Başkanı Şükrü Neiş, Bafra Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Davut Çepni, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır ve yönetim kurulu üyeleri, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar ve yönetimi, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetimi, SAMKON Karadeniz Bölge Başkanı Savaş Hakkı Aydın, Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin, , ASTAŞ Juki Samsun ve Karadeniz Bölge Koordinatörü Selçuk Aşcı, ASTAŞ Juki Yönetim Kurulu Üyeleri Oral Aşcı, Neşat Aşcı, ASTAŞ Juki İdari İşler Müdürü Mehmet Aşcı, 1930 Bafraspor Kulüp Başkanı Fatih Yıldız,Karaburç Muhtarı Bülent Aşcı ve mahalle muhtarları,Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Birlik Başkanları, İşadamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Haber : Abdullah Özdemir

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER