Bafra'da Yerli Hamsi Tezgâhlara Geri Döndü

Samsun un İlçesi Bafra da Karadeniz'in İncisi vatandaşın gözdesi yerli hamsinin geçen hafta fiyatı 10 TL ile 15 TL liradan satılıyordu.Şu an ise Karadeniz'in Sinop ve Yakakent kıyılarında balıkçı ağlarına bolca takılan Karadeniz'in İncisi vatandaşın gözdesi yerli hamsinin kilosu 7 ile 5 TL'ye kadar düştü.

Bafra'da Yerli Hamsi Tezgâhlara Geri Döndü

 Samsun un İlçesi Bafra da Karadeniz'in İncisi vatandaşın gözdesi yerli hamsinin geçen hafta fiyatı 10 TL ile 15 TL liradan satılıyordu.Şu an ise Karadeniz'in Sinop ve Yakakent kıyılarında balıkçı ağlarına bolca takılan Karadeniz'in İncisi vatandaşın gözdesi yerli hamsinin kilosu 7 ile 5 TL'ye kadar düştü.

 

Samsun'un Bafra İlçesi Samsun Büyükşehir Kapalı Pazar yerinde Balıkçılıkla uğraşan Mehmet,Alaaddin,Aydın ve Vedat Kıyak kardeşler bu yıl Karadeniz'imizin İncisi ve vatandaşlarımızın gözdesi olan yerli hamsi de bol miktarda avlayamıyoruz.Ama inşallah bu haftaya başlarken Sinop ve Yakakent kıyılarında bol miktarda ağlarımıza yerli hamsi takıldı.

 

Bu sene Karadeniz’in incisi yerli hamsinin piyasada ve tezgâhlarda yerini azda olsa almaya devam ediyor. Nedeni de bu sene Palamutun bol olmasından dolayı yerli Karadeniz hamsisi geçen yıla nazaran balıkçı arkadaşlarımız oldukça az avlıyorlar.

 

Bafra ilçesinde hamsinin fiyatı 15 liradan 7 ile 5 t l'ye düştü Bu sene Karadeniz’in incisi yerli hamsinin piyasada ve tezgâhlarda yerini almaya devam ettiğini söyleyen balıkçı Aydın ve Vedat Kıyak kardeşler, "Bundan sonra Yerli Hamsiyi bu fiyata kalmayabilir. Çünkü hamsinin Karadeniz'de Yerli hamsi bulmak zorlaştı.Dünya ve Türkiye genelinde yaşanan ağır kış şartları ve yerli hamsinin bu sen az olmasından dolayı biz balıkçıları zor duruma sokuyor. Başka bir nedeni de denizlerin dalgalı olmasından dolayı arkadaşlarımız fazla hamsi ve diğer balık çeşitlerini avlamadan geri dönmek zorunda kalıyorlardı.

 

Fazla avlanmadığı için hem hamsi,hemde diğer balık çeşitlerinde az olduğundan dolayı fiyatlar yüksek oluyor. Karadeniz cömertliğini ve bereketini bu hafta da hem bizlere hem de vatandaşa göstermiş oldu. Vatandaşımız yerli hamsiyi çok özlemiş.Çünkü geçen hafta tezgâhlarda buzhane hamsiler vardı. Şu an vatandaşlarımız tarafından yerli hamsiye yoğun bir şekilde talep var. Yakakent (Gümenez) ve Sinop kıyılarında balıkçı arkadaşlarımızın ağlarına takılan yerli hamsiler tezgâhlarımızı şenlendirdi. Şu anki Karadeniz’in incisi ve vatandaşın gözdesi olan yerli hamsinin kilosu Samsun Büyükşehir Kapalı Pazarı'nda 7 ile 5 TL’den satılıyor. Karadeniz Yerli hamside fiyatların düşmesi hem vatandaşlarımızı hem de bizleri memnun ediyor. Bundan sonra Karadeniz'imizde bol miktar da yerli Karadeniz hamsisi çıkmayabilir, ama inşallah öyle olmaz umut ediyoruz.

 

Diğer balık fiyatlarımız ise Yerli Hamsi 7-5 TL, İri Mezgit geçen hafta 20 tl den şu an 8 TL, İstavrit 7 tl,Deniz Çipranın Kilosu 25 tl, Barbun 15 TL,Deniz Kefalı kilosu 5 TL,Kültür Somonu 13 tl, Göl Sazanın Kilosu 10 t l'den satılıyor.

 

Uzmanlar sağlık açısından hafta da en az iki veya üç kez balık tüketilmesini tavsiye ediyorlar bizler de diyoruz ki şu an tam Karadeniz’in incisi Yerli Hamsi ve diğer balık çeşitlerini tüketme zamanı.Hep derler hamsinin kulağına kar suyu kaçtığı zaman daha lezzetli olur, yerli hamsinin kulağına kar suyu da kaçtı tam hamsi hem yeme zamanı.

 

Bundan sonra hava şartları iyi olursa hamsi ve diğer balık çeşitleri bollaştıkça fiyatlar da mutlaka düşecektir” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER