Eroğlu’ndan Eğitim Bir-Sen’e Promosyon Eleştirisi

Bafra Türk Eğitim Sen Temsilcisi Hakan Eroğlu; “Siz üç yıl önce “Daha iyisi olabilirdi, ama yine de imzaladığınız miktar hepimize hayırlı olsun” deme erdemini gösteremediniz” dedi.

Eroğlu’ndan Eğitim Bir-Sen’e Promosyon Eleştirisi

Bafra ilçemizde Milli Eğitim personelinin maaş promosyon görüşmelerinin sonuçlandığı ve 1316 TL karşılığında Finansbank ile anlaşıldığını yetkili sendikanın sayın başkanı sosyal medya hesabından ilan etmiştir. Öncelikle eğitim çalışanlarına hayırlı olsun.

Türk Eğitim Sen olarak 3 yıl önce ilçemizde yaptığımız 1100 TL’lik promosyon anlaşmasından önce“en az 2000 TL alt sınır olmalı” diye broşür dağıtan arkadaşlarımız, bugün bütün sınırları “alt üst” ederek 1316 TL’ye imza atmışlar, 3 yıl önce önerdikleri miktarın çok altında bir rakamı kabul etmişlerdir. Bu “tarihi” başarılarından dolayı kendilerini tebrik ederiz.

Şimdi bu arkadaşlara şu soruları sormak boynumuzun borcu olmuştur:

1. Hiçbir yetki sorumluluğunuz bulunmadığı bir dönemde istediğiniz “2000” TL’yi bugün siz istediniz de onlar mı vermedi, yahut isteyemediniz mi?

2.  3 yıl önce promosyon anlaşmasından evvel 900 küsür kişiyle yapmayı gerek gördüğünüz promosyon talepleri anketini yetkili sendika olduğunuz ve promosyon görüşmesi yapacağınız bir dönemde neden yapmadınız, yetkisizken her daim hatırınıza gelen demokrasi, fikir alma, danışma, anket yapma yeteneklerinizi yetkili olunca unuttunuz mu?

3. 1200 TL alt sınırla pazarlığa başlayacağınızı söylediğiniz doğru mudur? Doğruysa bu sınırı neye göre belirlediniz, 3 yıl önce istediğiniz rakamla örtüşmeyen bu sınırı size kim çizdi?

4. Temsil sorumluluğu almadığınız dönemlerdeki istediğiniz rakamların bugün çok daha altına imza atmak, sizce başarı mıdır?

 

Şimdiki yetkili sendikanın, temsil sorumluluğu olmadığı dönemlerdeki “cömertçe isteme” yeteneğini ve “üstün ikna kabiliyetini”  bugün de göstermesini beklerdik. Türkiye’de binlerce çalışanı bulunan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin yaptığı promosyon anlaşmaları bile 1000 TL’yi geçmezken Bafra Türk Eğitim Sen 3 yıl önce 1100 TL promosyon anlaşması imzalamış ve bu arkadaşlar, okul okul gezerek bilmem kaç kişiyle yaptıklarını iddia ettikleri anket sonuçlarına dayandırarak hazırladıkları broşürlerde 2000 TL alt sınır olmalı diye kafaları karıştırmışlar, değil o dönem bu dönemde bile asla alınamayacak –nitekim alınamamıştır da- bir miktarı istemişlerdi. Bu arkadaşlarımız, kendi ortaya attıkları rakamın alınamayacağını çok iyi bildikleri halde, bu rakam üzerinden Türk Eğitim Sen’in yaptığı anlaşmayı karalamışlar, olumsuz propaganda yapmışlardı.

 

Biz vicdanı ve insafı, sizin bitip tükenmez hırs ve egolarınıza mağlup ettirmeyeceğiz. Sizin yaptığınız gibi yapmayacağız. Aldığınız rakam size de bize de hayırlı olsun. Siz üç yıl önce “Daha iyisi olabilirdi, ama yine de imzaladığınız miktar hepimize hayırlı olsun” deme erdemini gösteremediniz. Ama biz diyoruz ki “Daha iyi olabilirdi, ama madem elden bu kadarı gelmiş, yapacak bir şey yok, hayırlı olsun hepimize!” demesini de biliriz. Ama geçmişi de unutmayız, zira ”Unutmak Tükenmektir!”

Bafra Türk Eğitim Sen Temsilciliği Adına

Hakan Eroğlu

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER