23 Nisan Milli Birliğimizin Kenetlenmiş İfadesidir

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

23 Nisan Milli Birliğimizin Kenetlenmiş İfadesidir

 

Başkan Şahin, mesajında şu görüşlere yer verdi: “23 Nisan 1920 Büyük Millet Meclisi’nin açılış günüdür.  23 Nisan, halkın yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Bu gün Milli Egemenlik Bayramımızdır.

 

Büyük Atatürk, 23 Nisan 1924’te ‘23 Nisan’ gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş, bu tarihten 5 yıl sonra ise 23 Nisan 1929’da bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan ilk defa 1929 yılında çocuk bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır.

 

23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram şenliklerine son yıllarda yabancı ulusların çocukları da katılmaya başlamıştır. Devletimizin kurucusu Atatürk çocuklara çok değer verir, gezilerinde okullara uğrar, ders dinler, sorular sorardı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl bütün yurtta ve yurt dışı temsilciliklerimizde coşku ile kutlanmaktadır. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, millî birliğimizin kenetlenmiş bir ifadesidir.

 

Tüm hemşerilerimin ve aziz milletimizin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyor, tüm çocuklarımıza başarılar, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Saygılarımla.”

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER