BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, ALAÇAM’DAKİ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,Türkiye’nin yakaladığı gelişimi durdurmak isteyenlerin olduğunu belirterek “Bu millet hainlerden yaptıkları ihanetlerin hesabını soracak. Bu milletin değerlerine karşı gelenlere, bu milletin değerlerini sömürmeye kalkanlara, birliğini beraberliğini bozmaya kalkanlara karşı hep beraber karşı duracağız” dedi.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, ALAÇAM’DAKİ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

“Bu millet  vatan hainlerinden   hesap soracak” 

"Vatan hainleri yaptıkları ihanetlerin hesabını verecek" 

"Ülkemizin ilerlemesini durdurmak isteyenlerin koyduğu engelleri hep beraber kenara iteceğiz" 

“Ülkemizi geleceğe taşımanın çabalarını ortaya koyuyoruz” 

“Milletimizin, devletimizin karşısına geçmeye kalkanlar karşılarında bizi bulurlar” 

“Spor yatırımları Samsun’un tanıtımına, ekonomisine, sosyal hayatına çok ciddi katkı sağlıyor” 

"Samsunumuzun sahip olduğu bu güzel tarihi doğaya ve yapıya sahip çıkmamız gerekiyor" 

“İster görürsünüz, ister görmezsiniz. Biz  millete hizmete gece gündüz demeden devam edeceğiz”​

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,Türkiye’nin yakaladığı gelişimi durdurmak isteyenlerin olduğunu  belirterek  “Bu millet  hainlerden  yaptıkları ihanetlerin hesabını soracak. Bu milletin değerlerine karşı gelenlere, bu milletin değerlerini sömürmeye kalkanlara, birliğini beraberliğini bozmaya kalkanlara karşı hep beraber karşı duracağız” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’daki temasları çerçevesinde  Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaçam’da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Bakan Çağatay Kılıç, törende yaptığı konuşmada  “Yapılan çalışmalardan dolayı hem belediyemize hem bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Bugün yaptığımız temaslar çerçevesinde gördüğümüz yatırımların ne kadar önemli olduğunu hepiniz biliyorsunuz.  Çok uzun süre dayanıklı olan aynı zamanda çok da verimli bir şekilde inşa edilen bu beton yolların ne kadar güzel olduğunu gördük” diye konuştu.

 

“Türkiye’de her gün bir hareket, çalışma var”
Türkiye’deki açılış veya temel atma törenlerinin geçmişe göre çok  yapıldığına dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “Her gün bir hareket,bir çalışma var.  Türkiye’de şu anda İstanbul’da birilerinin ‘istemezük’ dediği, karşı çıktığı, mahkemelere taşımaya çalıştığı 3. Köprü yani Yavuz Sultan Köprüsü artık  birleşmiş vaziyette. Çevre yollarının inşası yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Başbakanımızın bir süre önce birleşme töreninde aslını devreye almış oldukları bir yatırım.  Dün, Sayın Cumhurbaşkanımızın adını Osman Gazi Köprüsü olarak ilan ettiği İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün birleşmesi yapıldı. İstanbul’dan İzmir’e olan mesafe 430 km civarına indi. 3,5 - 4 saat içerisinde kat edilecek bir mesafeye geldi. Dolayısıyla Türkiye’de birçok yatırımın sadece temel atması değil açılışı da yapılıyor” şeklinde konuştu.

 

“Ülkemizi geleceğe taşımanın çabalarını ortaya koyuyoruz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Antalya’da bugün EXPO 2016’nın açılışını yapacağını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Hemşeriniz, ilçenizin bir evladı  olan milletvekili, aynı zamanda AK Partimizin Genel Başkan Yardımcısı  Çiğdem Karaaslan Hanımefendinin  sizlere  çok selamları var. Samsun için hep beraber bir arada çalışıyoruz. Valiliğimiz,  büyükşehir belediyemiz,  belediyelerimiz, milletvekillerimiz, hükümetimiz el ele birliktelik içerisinde geleceğe doğru yürümenin  ve ülkemizi geleceğe taşımanın çabalarını ortaya koyuyoruz”

 

“Milletimizin, devletimizin karşısına geçmeye kalkanlar karşılarında bizi bulurlar” 

TBMM'de milletin vermiş olduğu oylarla seçilmiş olup da milletine gereken hizmeti sunmayan milletvekillerinin bulunduğunu  ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “ Bunlarla ilgili çalışmaları da herhalde en yakın zamanda yapacağız. Benim kastettiğim iki farklı şey. Şu anda bahsettiğimiz dokunulmazlıklarla ilgili konu değil. O zaten şu anda Meclis gündemimizde. Sayın Başbakanımızın ortaya koymuş olduğu açıkça adıyla biz zaten gereken adımları atmak üzere hazırlığımızı yaptık. Ama şimdi muhalefet partilerinin içinde farklı sesler çıkmaya başladı. Biz hazırız, zaten meclis gündemine bunu taşıyoruz. Bugün de aynı duruşumuz devam ediyor. Milletimizin, devletimizin karşısına geçmeye kalkanlar karşılarında bizi bulurlar. Biz sözümüzü tutuyoruz. Hodri meydan dedik. Bakalım muhalefet bu noktada duruşunu nasıl ortaya koyacak. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü biz verdiğimiz sözü tutuyoruz. Nasıl yatırımlarla ilgili verdiğimiz sözü tutuyorsak, Meclis’te de verdiğimiz sözü tutuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birlik ve beraberliği için verdiğimiz sözü de tutuyoruz” dedi.

 

“Vatan hainlerine şunu söylüyorum; bu millet sizden hesap soracak” 
Bakan  Çağatay Kılıç,Türkiye’nin yakaladığı gelişimi durdurmak isteyenler olduğunu  da vurgu yaparak, “Türkiye’de gerçekten çok farklı bir ivmelenme var. Ama bu ivmelenmenin, yatırımların, gelişmenin karşısında durmak isteyenler var. Yurt dışına gidip de ülkesini şikayet edenler var. Yurt dışına kaçıp da ülkesini şikayet edenler var. Paralel, dikey gibi örgütlerle beraber hareket edip ülkesini tabiri caizse satan böyle garip işler içerisinde olanlar var. Bunların karşısında hep beraber hiç vazgeçmeden duracağız. Vatan hainlerine de şunu söylüyorum; bu millet sizden hesap soracak. Yaptıkları ihanetlerin hesabını verecekler. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu milletin değerlerine karşı gelenlere, bu milletin değerlerini sömürmeye kalkanlara, birliğini beraberliğin bozmaya kalkanlara karşı hep beraber duracağız” diye konuştu.

 

“Spor yatırımları Samsun’a çok ciddi katkı sağlıyor”
Samsun’a yapılan spor yatırımlarının kentin ekonomik ve soysal hayatına canlılık kattığına işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, “Samsunumuzda yaptığımız birçok yatırım var. Bu yatırımların Samsunumuza kazandırdığı birçok yenilikler var. Örneğin spor altyapı yatırımları ile Samsunumuza kazandırılan çok ciddi ulusal, uluslar arası müsabakalar oluyor. Boks Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri geçen hafta Samsun’da yapıldı. Bu Samsun’un tanıtımına, ekonomisine, sosyal hayatına çok ciddi katkı sağladı. Ondan önce Judo, şu anda Voleybol… ‘Bu kadar spor yatırımı neyi getirecek’ deniliyor, işte bunları getirecek” şeklinde konuştu.

 

"Samsunumuzun  bu güzel tarihi doğa ve yapısına sahip çıkalım" 
Alaçam’da ilçenin tarihi ve doğal dokusuna yakışmayan binalar olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç,şunları kaydetti: 

“Eski yapıların yerine çok daha güzel bir şehircilik anlayışıyla yeni binalar yapılmalı. Alaçam’ın o tarihi yapısını da ortaya çıkaran bir hale getirmemiz gerekiyor. Şehircilik anlayışında karşımızda duran şu binanın kabul edilebilir olduğunu düşünmüyorum.  Hep beraber Alaçamımızın meydanını daha da güzelleştireceğiz ve tarihi dokusunu da ortaya çıkaracağız. Şehir ve ilçelerimizdeki çalışmalarımız doğal ve tarihi dokusuyla iç içe olarak devam edecek. Samsunumuzun sahip olduğu bu güzel tarihi doğaya ve yapıya sahip çıkmamız gerekiyor. Yatırımlarımızı bunu dikkate alarak planlamamız gerekmektedir. Doğa ile iç içe bir yaşamın hayata geçirilmesi için çabalamalıyız. Bu güzel doğanın korunmasında hiçbir  şüphemiz  yoktur.”

 

“MEB ile yaptığımız protokol ile tesis sayımızı bir anda iki katına çıkarmış olduk”

Bakan Çağatay Kılıç, Alaçam’da Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladıkları protokol hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Çağatay Kılıç,bu konuda şu bilgileri verdi:

  “ Gençlerimizin ve çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi, eğitim görmesi için çalışıyoruz. Evlatlarımız bizim en önemli varlıklarımızdır. Hem bugünümüz, hem de geleceğimizdir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığımız bir protokol imzaladık. Bu protokole göre Milli Eğitim Bakanlığı sportif alt yapısı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı sportif alt yapısı artık beraber kullanılabilecek. Beraber spor yatırımları yapabileceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde görev yapan öğretmenlerimiz bizim tesislerimizde, spor kulüplerinde görev alabilecekler. Aynı şekilde Gençlik ve Spor Bakanlığı antrenörleri gençlerimiz ve sporcularımla sanki aynı bakanlığın çatısı altındaymış gibi görev yapabilecekler. Protokolün içerisinde yer alan en önemli maddelerden birisi de okullarımızdaki spor alanları ve tesisler okul saati bittiğinde ve hafta sonu gençlerimiz, sporcularımız ve kulüplerimiz tarafından kullanabilecekler. Böylelikle tesis sayımızı bir anda iki katına çıkarmış olduk. Tüm çocuklarımız 5. sınıfa geldiğinde sportif yetenek taramasından geçirilecekler. Gelecekte uluslararası organizasyonlarda ve müsabakalarda ülkemizi, şehirlerimizi, ilçelerimizi temsil edecek şampiyonlarımız yetişecek”

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladıkları protokolün çocuklara  23 Nisan hediyesi olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Benim serzenişim bu noktada nerede biliyor musunuz? Diyorlar ki; bir spor tesisi yapıyorsunuz  ama onun kullanılması için ne yapıyorsunuz? Diyorlar ki; alt yapımız yok. Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımızın 2002 yılında başlatmış değişim ve dönüşüm çerçevesinde çok büyük yatırımlar yaptık. Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923’den 2002 yılına yaklaşık bin 650 spor tesisi yapılmıştır. Bizim 2002 den günümüze kadar yaptığımız ise yaklaşık bin 700 tanedir. Rakamlar her şeyi söylemektedir. Bu protokolü bu hafta imzalamamızdaki asıl neden ise; 23 Nisan 1920'de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin yıldönümüne gelmiş olması da ayrı bir güzellik olmuştur. Çocuklarımıza da 23 Nisan hediyesi olmuştur” değerlendirmesinde bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER