23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI BAFRA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. Yıl dönümü Bafra’da coşkuyla kutlandı. Program Bafra Yeni Kent Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve Çelenk sunma töreni ile başladı. Programa 24 İlköğretim Okulu katıldı.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI BAFRA’DA COŞKUYLA KUTLANDI
HABERİN GALERİSİ
23 Nisan

23 Nisan

Program da günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu şunları söyledi.

Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Başsavcım, değerli protokol, sayın veliler, basın mensubu arkadaşlarım, her fidanı sevgi ile büyüten fedakar öğretmen arkadaşlarım, geleceğimizin güvencesi olan sevgili öğrencilerim.

Cumhuriyet güneşin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

Işığını, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan güneş; aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisiydi. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, Ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin yarınlarıydı. O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve barışa inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl geleceğini tüm dünyaya göstermiştir. 23 Nisanı sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara armağan etmesi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir.

Sevgili çocuklar, her şeyin en güzeline layık olan sizler, okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran sorgulayan, çözüm odaklı eleştirilerde bulunabilen, günceli çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren, yenilikçi bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, kendine güvenen, bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayın.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarının, şehitlerimizin, gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyor; başta bu günü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum, şeklinde konuştu.

Programa Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Kurt, Salih HelvacI,Bafra Garnizon Komutanı Serkan Savaş, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç AKIN, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, okul müdürleri, daire amirleri sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa Polonya, Litvanya, Letonya ve Bulgaristan’dan 21 Misafir öğrenci katıldı.

Bafra Cumhuriyet Ortaokulunun İstiklal Marşını işaret diliyle görsel olarak okuması büyük beğeni topladı.

Program Cumhuriyet Ortaokulu’nun müzik dinletisi, halk oyunu gösterisi, okulların tören yürüyüşü ve halk oyunu gösterileri ile devam etti.

Program da şiir kompozisyon, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri veridi.

 Etkinler Davul, Zurna Eşliğinde Protokolün de katıldığı Çocuk Halayı ile sona erdi.

Oktay BÜLBÜL 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER