FINDIK KONSEYİ ÇİFTÇİNİN KANINI EMİYOR

19 Mayıs İlçesi’nde Organik Fındık Üreticileri Birliği 2015 Yılı Mali Genel Kurul Toplantısını 19 Mayıs Belediye Düğün Salonunda Yaptı.

FINDIK KONSEYİ ÇİFTÇİNİN KANINI EMİYOR

 EMANETE FINDIK VERMEYİN

Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Aleattin Gülal; “Haftalardır, geceli gündüzlü programlara katılarak fındık fiyatlarının düşmemesi için büyük çaba sarfettik.19 Mayıs İlçesi’nde hiçbir tarım desteği yok iken 19 Mayıs İlçesi’ni Türkiye’nin en büyük tarım desteği alan ilçe haline getirdik. Çiftçi örgütlenmeli, ülkemizdeki hantal kooperatifler, ulusal fındık konseyi çiftçinin kanını emiyor, zamanında çiftçi örgütü adı altında kuruldular. Trabzon’da katıldığım fındık Danıştay’ında çiftçinin kanını emen, ulusal fındık konseyi üyelerinin gözlerine baka baka fındığın sorununu anlattım. Doğru olan ne varsa, yüzlerini söyledim bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yok,  ben çiftçinin yanındayım ve savunucusuyum”dedi. 

FINDIĞIN SAVUNUCUSU 19 MAYIS

Gülal; “Türkiye’de fındığı resmi anlamda savunana tek yer 19 Mayıs İlçesidir” dedi. Trabzon’da 11 saat süren fındık konseyi toplantısında Arsin Ziraat Odası Başkanı ve Alaettin Gülal Tarım Bakanını bu sorunları anlattı. 

19 MAYIS’A FINDIK FABRİKASI PROJESİ

Aleattin Gülal; “19 Mayıs İlçesi’nde bir fındık fabrikası projesi hazırladık. Tamamen organik fındık üreticileri birliğinin bünyesinde 23 dönümlük hazine arazisi üzerine olacak kısa bir süre içinde projesi bakanlığa ileteceğiz” dedi. Programın sonunda çiftçilere organik gübre dağıtımı yapıldı.

HARUN YAZICI

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER