Hacı Eyüp Güler : “Ekmek 1 Lira”

Samsun Esnaf ve, Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, Bafra Fırıncılar Odası Başkanlığını ziyaret etti.

Hacı Eyüp Güler : “Ekmek 1 Lira”

 

Samsun Esnaf ve, Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, Bafra Fırıncılar Odası Başkanlığını ziyaret etti.

Ekmeğin Fiyatı belirlenmesi konusunda yapılan toplantıda, fırıncıların uyması gereken kuralların olduğunu söyleyen Başkan Güler, maliyetinin altında hiçbir fırının satış yapmaması gerektiğini ve bunun da önüne geçmek için çalışmalarının olduğunu ifade etti.

Yapılan gerçek araştırmalar da ekmeğin maliyetinin 85 kuruş olduğunu ve 1 lira fiyat belirlediklerini söyledi. Bir çok nedenden dolayı fırınların fiyatları değiştirdiğini ve gerçek fiyatın 1 lira olduğunu söyledi. Daha önce bu konulara kanuni yollara hiç başvurulmadığını ve bundan sonra herkesin bu kurallara uyması gerektiğini söyledi. Devlet nasıl bir esnaf  istiyorsa o esnaflık vasfına bürünecek ama esnafında zarar etmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Fiyatının altında satış yapabileceklerini fakat maliyetinin altında satamazlar, satanların da kanuni olarak karşı karşıya geleceklerini dile getirdi. Resmi fiyatın 1 lira olduğunu ve normal olduğunu asıl sıkıntının maliyetin altına düşmesi olduğunu ve sıkıntı yarattığını söyledi. Ara fiyatta satış yapabileceklerini söyledi. Asıl sıkıntıların maliyetinin altında satış olduğunu ve bütün arkadaşların bu konuya uyduklarında sorunların kalkacağını söyledi.

Fırıncılar Odası Başkanı Temel Bektaş ekmeğin fiyatını 1 lira olarak verdiklerini ve bunun için toplandıklarını ve çalışmalarının olduğunu söyledi. Bu çalışmaların bittiği zaman bütün fırınlara tebliğ edileceğini ve altında satış yapan fırıncılarla kanuni olarak gerekli bütün işlemleri yapacaklarını söyledi.

Toplantının sonunda Samsun Esnaf ve, Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler’ plaket hediye edildi.

 

Oktay BÜLBÜL  



Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 19:32

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER