AK PARTİ REFERANDUM İÇİN KAMPANYA STARTINI VERDİ

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Tanıtım Toplantısı ile 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için kampanya startını verdi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Kampanya Tanıtım Toplantısı'na eşi Semiha Yıldırım'la birlikte, AK Parti'nin kampanya şarkılarından ilki "Tabii ki evet" eşliğinde Ankara Arena'ya girdi.

AK PARTİ REFERANDUM İÇİN KAMPANYA STARTINI VERDİ

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Tanıtım Toplantısı ile 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için kampanya startını verdi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Kampanya Tanıtım Toplantısı'na eşi Semiha Yıldırım'la birlikte, AK Parti'nin kampanya şarkılarından ilki "Tabii ki evet" eşliğinde Ankara Arena'ya girdi. Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, salona girişte, oluşturulan turkuaz renkli platform üzerinde yürüyerek partilileri selamladı, salondakilere kırmızı karanfil dağıttı. Partinin kampanya sürecinde meydanlarda çalacağı 3 yeni şarkı da kamuoyu ile paylaşıldı. Sadece Türk bayraklarının yer aldığı tanıtım toplantısında kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım, salonu dolduranlara seslendi.
Bakan Çağatay Kılıç canlı yayında değerlendirmelerde bulundu
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Tanıtım Toplantısı'nın ardından Habertürk ve TVnet Televizyonu canlı yayınına katıldı.
Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Anayasa değişikliği paketi içerisinde bir madde var, aynı zamanda da şöyle bir gerçek var. Türkiye’nin nüfus yapısına baktığınız ciddi anlamda, genç nüfusun geldiğini ve söz sahibi olmak istediğini görüyorsunuz. Şu anda anayasa değişikliğinde o madde ile beraber gençlerimizin seçim zamanı oy vermeleri için çağırıyorsak şimdi de seçilme hakkının verilişini oylayacağız. Bu bir hak herkes kullanacak diye bir durum yok, ama önemli olan şu; siz siyaset felsefesi olarak bu güveni duyuyor musunuz duymuyor musunuz? Biz duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız zaten gençlik kollarından gelen bir siyasetçi ve daha sonra o şekilde siyasi kariyeri ilerliyor. Her zaman gençlerle bir arada olarak yürüdü. Başbakanımız aynı şekilde partimizin MKYK'sında ve MYK'sında gençlik kolları bizim doğal üyedir, kurulduğu zamandan beri. Gençlik kolları başkanları sürekli her toplantıya katılırlar ve karar mekanizmasının içerisinde yer alırlar. Dolayısıyla zaten bizim parti olarak buna karcı çok ciddi bir başlangıçta başladığımız bir yol var. Ama millet olarak da ülkemize baktığımızda hep gençlerle yol yürüdüğümüzü, gençlerin çok ciddi dönüm noktalarında yer aldığını görebiliyoruz." dedi.

"Yakın geçmişte yaşanan bazı siyasi gelişmeleri gençlere hatırlatmakta fayda var"

Referandum süresince geçmişte siyasi hayatta yaşananların anlatılıp anlatılmayacağı ile ilgili bir soruyu Bakan Çağatay Kılıç, şöyle yanıtladı;
"Gençler açısından baktığınızda daha önceki yaşanmış olan bazı siyasi gelişmeleri de hatırlatmakta zaman zaman fayda var diye düşünüyorum. Çünkü onlar tabi özellikle son 15 yıldaki istikrarı gördüler. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı dönemindeki ilk beraber çalıştığı Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer de gerçekten kolay bir çalışma dönemi geçirilmedi. Dün Manisa'daki çok coşkulu olan açılış toplantısında bunu dile getirdi. Yani, ne kadar farklı şekillerde engeller konduğunun ve anlaşma noktasında sıkıntı yaşandığının, özellikle geçmiş dönem içerisinde siyasette öne çıkmış kişilerin ve Türkiye'deki değişimlerin dönüşümlerin altında ismi olan çabası olan kişilerin söylemleri bu dönemde de gündeme getirileceği doğaldır. Ama bunu daha çok Türkiye'de ki siyasetin gelişimi ve hatırlatılması anlamında yapmamız gerekiyor"
 
"Çok partili dönemin siyasi tarihine baktığımız zaman böyle çok huzurlu giden bir sistem yok ortada"

Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili eleştirilerine yanıt veren Bakan Çağatay Kılıç, "Maalesef muhalefet şöyle bir şey söylüyor; “Gayet güzel giden bir durum vardı, niye bunu değiştirmeye çalışıyorsunuz” gibi bir şey ortaya koymaya çalışıyor. Böyle bir tezi var. Ama Türkiye’nin siyasi tarihine baktığınız zaman. Özellikle çok partili dönemin siyasi tarihine baktığımız zaman böyle çok huzurlu giden bir sistem yok ortada. Niye? Anayasanın içerisinde farklı noktalara verilmiş olan yetkilerin çatışmasından bahsediyoruz bazen. Bu böyle yaşandığı zaman darbelerde, Sayın Başbakanımız az önce konuşmasında dile getirdi halkın çok büyük oyunu almış desteğini almış başbakanlar ve onun hükümeti içerisinde yer almış olan bakanlar idam ile cezalandırıldı. Bu tip bir tecrübeyi edindikten sonra bunların artık olmaması için ve Türkiye’nin çok daha hızlı ilerlemesi için yapılan bir değişiklik." diye konuştu.

"Meclis olduğu yerde duruyor hatta güçleniyor"

Yeni sistemin tek adamlığa yol açacağı yönündeki endişelerin gereksiz olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, " Sistemin içerisindeki her sistemde olduğu gibi farklı farklı unsurlar var. Meclis olduğu yerde duruyor hatta güçleniyor. TBMM Yasaları yapıyor. Bu sistemin içerisinde Cumhurbaşkanı yasayı yapmıyor. Bütçe kanununun dışında meclise sunacağı bir kanun yok. Bütün kanunları milletvekilleri sunacaklar. Bununla beraber artık yargı tek çatı altında tek bir yargı olarak her şeyin kontrolü içerisinde tarafsız olarak bu görevini yerine getirecek ve bağımsız olarak. Şimdi buradaki kişisel anlamdaki bir yönetim anlamında bir eksiklik olduğu taktirde de zaten 5 yılda bir milletin önüne gidiyorsunuz ve diyorsunuz ki ben 5 yılda bunları yaptım benim seçimle alakalı size soruyorum diyorsunuz. Millet size zaten ruhsatı vermez ise sizi yönetimle alakalı olarak size bu sorumluluğu vermez ise siz bu sistemin içerisinde olamazsınız. Dolayısıyla bu soruyu sorduğunuz zaman aslında siz millete karşı, milletin seçimine karşı bir güvensizlik hissediyormuş gibi oluyorsunuz. Yoksa sistemin içerisindeki aslında orada muhalefetin dile getirmeye çalıştığı daha doğrusu söyleyemediği bir türlü kişisel anlamda saldırmak istemediği için herhalde dile getirmediği şey Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsındaki eleştiriyi söylüyorlar. Ama bu sistemde bütün her şey ortada ve açık. Hesabı da veriyorsunuz, hesabı vermekle beraber aynı zamanda milletin önüne de her 5 sene de bir çıkıyorsunuz." dedi.












 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2017, 18:54

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER