Erhan Usta’dan Ali Babacan’a Yunanistan Cevabı

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Samsun İl Başkanlığı basın toplantısı düzenledi. Serra Otel Karadeniz Salon’da düzenlenen basın toplantısına MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, MHP Samsun milletvekili adayları ve partililer katıldı.

Erhan Usta’dan Ali Babacan’a Yunanistan Cevabı

        Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kalkınma Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı ve MHP Samsun 1. Sıra Milletvekili adayı Erhan Usta, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’nın Muhalefet partilerinin açıkladığı seçim beyannamelerini eleştirerek Türkiye Yunanistan’a döner açıklaması sonrası Türkiye ekonomisinin nasıl düzeltilir sorusunu yanıtladı.

      Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlığı görevindeyken Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın en güvendiği Makro Ekonomi Uzmanı olan Erhan Usta, Türkiye'de 2008 yılından beri ekonomik bir krizin yaşandığını söyleyerek, aynı zamanda Ali Babacan’a da cevap verdi.

        MHP’nin koalisyon ortağı olduğu dönemde yapılan reformlar sonucu, uygun küresel ortamın da etkisiyle, iyi büyüyen Türkiye ekonomisinin 2007-2008 yılından beri patinaj yaptığını söyleyen Erhan Usta, "Türkiye uzun bir süredir kriz yaşıyor. Ancak bütün televizyonlar sizin elinizde olursa bu kriz hissettirilmez. Televizyonlarda herkese “durumumuz iyi” deniliyor. Ama ekonomik veriler böyle söylemiyor. Türkiye kriz yaşıyor ve tüm göstergeler de bunu gösteriyor. Ödenmemiş çeklere bakın, protestolu senetlere bakın, kredi kartı borçlarına bakın, hane halkı borçlarına bakın. Bunların hepsine baktığınızda sürekli aşağı doğru bir eğim var. Türkiye'de ekonomik olarak bir kriz var. Babacanın söylemini kabul etmek mümkün değil. Bu şekilde yönetirseniz sıkıntı olur ama ekonomiyi yeniden üretir hale getirirseniz bunların hiç birisi sorun olmaz. Aslında Babacan ekonominin iyi gitmediğini itiraf ediyor. Kendileri büyümeyen bir ekonomide mevcut harcama yapısını dahi sürdüremezler. Bu bütçe sistemi içerisinde hesabı doğru yaptıktan sonra hiçbir sorun olmaz. Yunanistan olur dediğini neye dayalı olarak söylüyor bilmiyorum. Ben daha 10 Şubata kadar bu hesabı kitabı yapan iki kişiden bir tanesiydim. Ben bu ülkeyi yeniden üretir hale getireceğim diyerek bunun projelerini ortaya koyduktan sonra hiçbir sorun olmaz. Cumhurbaşkanının dediği gibi sadece son altı ayda patinaj yapmıyor. 2007-2008’den beri patinaj yapıyor. Türkiye ekonomisi 2008'den beri büyümüyor. Büyümediği içinde kaynak yaratamıyor. Büyümeyen ekonomi kaynak yaratamıyor” dedi.

                         "Büyüme Oranı 2015’de %2’nin Altında Kalacak"

           Sözlerine devam eden Usta; “Son üç yılda ekonominin büyümesi %3'ün altında. 2015 büyüme ise benim tahminim yüzde 2'nin altında olacak. Maalesef bunu üzülerek ifade ediyorum. Bizimle emsal ülkeler ortalama % 5-5.5 büyüyor. Hükümet ekonominin büyümediğini “kaynak bulamazlar” diyerek aslında itiraf ediyor.  Biz Türkiye'yi nasıl büyüteceğimizi beyannamemizde açıkladık. Büyüyen ekonomide kaynak tartışması olmaz. Ekonomik büyüme ülkedeki birçok meseleyi çözüyor ama % 2 çözmüyor.  Türkiye de ciddi bir yolsuzluk var, israf var, aşırı tüketim var buralarda alınacak tedbirlerle ciddi kaynaklar sağlanabilir.  CHP'nin beyannamesinde ortaya konulan şeyler gerçekleştirilemeyecek şeylerdeğil.Ama CHP bir makroekonomik vizyon ortaya koymadığı için onların vaadleri gerçekçi bulunmadı" diye konuştu. 

             NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER