banner223

Başkan Süslü: “İhalelerde usulsüzlük var”

MHP İl Başkanı Ömer Süslü Gençlik ve Spor Bakanlığının Havza ve 19 Mayıs ilçelerinde yaptığı iki ihalede usulsüzlük olduğunu belirterek, "Seçim öncesi ihalelerdeki aciliyet nedir? Sizler seçimde harcayacağınız paralara bütçemi yapıyorsunuz?"dedi.

Başkan Süslü: “İhalelerde usulsüzlük var”

       MHP Samsun İl Başkanlığı tarafından Serra Otel'de toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıya İl Başkanı Ömer Süslü, milletvekilleri adayları, Aslan Karanfil, İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necattin Demirtaş ve il yönetiminin yanı sıra ilçe başkanları ve sendika başkanları da katıldı. Toplantı öncesinde açıklama yapan İl Başkanı Ömer Süslü iktidarın seçim önceleri acil koduyla ihale yaparak kendilerine kaynak aktardığını öne sürdü.

                          MAKİNELİ TÜFEK TABURU SAMSUN’DAN GİDİYOR

       MHP İl Başkanı Ömer Süslü, “Bize destek ve güç verin Türk milletinin üzerine oyun oynayanların gırtlaklarına yapışalım. Bizim üzerine oyun oynayanların oyunlarını ters düz edip kafalarına çalalım. Samsun’da bir tane bölge müdürlüğü bırakmayanlar şimdi askeri kışlaya da sahip çıkmayarak Samsun’dan gidişine ses çıkarmıyorlar.  56. Piyade Alayı olan, yeni adıyla Makineli Tüfek Taburu her ne kadar Amasya’ya bağlı olsa da yıllardır Samsun’da hizmet vermekte. Yeri çok değerli olacak ki birilerine peşkeş çekmek adına, Makineli Tüfek Taburu Samsun’dan gidiyor. Yaklaşık 3 bin gencin Samsun’a gelerek vatani görevini yaptığı ve bu görevi yaparken de Samsun’un ekonomisine katkı sağladığı taburumuz Samsun’dan gidiyor. Burası muhtemelen TOKİ’ye verilecek ve Sovyet Rusya döneminden kalan TOKİ binalar yükselecek. Samsun2un ekonomisinden bir can damar daha kesilmiş oldu” dedi.

                                        DEVLETİN ZARARI 200 BİN TL

       Başkan Süslü, “Gençlik ve Spor Bakanlığı son iki dönemdir Samsun vekilleri arasından seçiliyor. Spor bakanlığı Şubat ve Mart ayında iki ihaleye çıkıyor. İhaleye kağıt üzerinde baktığımızda bir usulsüzlük görünmüyor fakat ciddi rant olduğu aşikar. Kavak İlçesinde yapılan 500 kişilik spor salonu ihalesinde yüzde 31 kırımla 1 milyon 750 bin TL’ye anahtar teslim yapılıyor. Bu tesis bitti. Ayrıca 25 Mart günü yapılan ikinci ihale ile bu tesisin çevre düzenlemesi 1 milyon TL’ye ihale ediliyor. Acil Kodu İle çıkan ihaleye her firma katılamadığı gibi sadece 4 firma katılıyor. Bu ihale de yüzde 10 kırım ile veriliyor. Sadece bu ihaleden devletin zararı 200 bin TL” diye belirtti.

                      HESABINI TEKER TEKER SORMAZSAK NAMERDİZ

        İhaleler hakkında bilgi veren Süslü, “Gençlik ve Spor Bakanlığının 19 Mayıs İlçesinde Gençlik kampı, konferans salonu ve idari binanın restorasyonu 5,5 milyon TL’ye ihaleye çıkıyor. Bu ihalede özel davet usulü yapılıyor ve davet edilen firmalar da aynı, yüzde 30 kırım ile ihaleye çıkarken yüzde 10 kırımla ihale alınıyor. Buradan da devletin zararı 1 milyon TL’nin üzerinde. Ne aciliyeti var bunu merak etmemek elde değil. Seçim öncesi ihalelerdeki aciliyet nedir? Sizler seçimde harcayacağınız paralara bütçemi yapıyorsunuz? Bunun hesabı sorulmayacak mı zannediyorsunuz? Türk milliyetçilerin iktidarında bunların hesabını teker teker sormazsak namerdiz” diye konuştu.

                                  KURALLI OLMAK DURUMUNDAYIZ

         Ardından söz alan MHP birinci sıra Milletvekili adayı Erhan Usta ise, "Bir ülkede ister yabancı ister yerli iş adamları olsun birisinin yatırım yapması için öncelikle bir öngörülebilirlik ve kurallara dayalı bir düzen olması lazım. Yani olaylara özgü Ahmet'e ayrı Mehmet'e ayrı kural, adalet işlettiğiniz zaman o ülkede bırakın yabancıyı yerli iş adamı bile yatırım yapmaz. AKP iktidarında 13 çeyrektir Türkiye'de özel yatırımlar negatif yani 2011 yılının son çeyreğinden itibaren özel yatırımlar bir önceki çeyreğe göre sürekli düşüyor. Bırakın yabancıyı yerli bile bu öngörülebilirlik içerisinde kendisiyle ilgili kuralsız bir yönetim tarzı içerisinde kendisini güvende hissetmeyen sermaye sahibi yatırım yapmıyor. Ekonomik, siyasi ve sosyal hayatımızda bu ülkede kurallı olmak zorundadır. Bir ülkede adalet ve yönetim herkese eşit mesafede yada aynı uzaklık yada aynı mesafede olması gerekir. Benim adamıma yakın diğerine uzak onun ticari hayatını engellerim yakın olanın önünü açarım gibi bir yaklaşım MHP'nin kabul edemeyeceği bir yaklaşımdır. Dolayısıyla kurallı olmak durumundayız" diye konuştu.

                          'KAYNAK BULAMAZLAR' DİYEREK İTİRAF EDİYOR

          Cumhurbaşkanı tarafından dile getirilen 'geçici kriz' söylemine atıfta bulunan Usta, "Şuan Türkiye kriz yaşıyor. Ama elinizin altındaki yüzlerce medya oraganı sayesinde halk bunu tam olarak dillendiremiyor. Mesela bir esnaf 'benim işlerim kötü' diyor ama haberleri izleyince ekonominin iyi olduğu yönde açıklamaları duyunca 'demekki sadece benim işlerim kötü' diyerek kendisini avutuyor. Türkiye son 6 ayda değil aslında 2008'den beri patinaj yapıyor ve büyüyemiyor.  Şimdi bir ekonomi büyüyemez ise ekonomik kaynak yaratamaz. Kaynak yaratamayan bir ekonomide de 'ben şu politikayı yapacağım' dediğinizde herkes size bu kaynağı nereden bulacaksınız? diye sorar. Son 3 yılda Türkiye ekonomisinin büyümesi yüzde 3'ün altında. 2015 büyüme tahminim benim yüzde 2'nin altında olacak. Bizimle beraber aynı kategoride olan ülkeler yüzde 5 büyürken biz yüzde 2 büyüyoruz. Yüzde 2 büyüyen bir ekonomide de küçücük bir harcamayı ortaya koyduğunuzda kaynak bulamazsınız. Büyüyemediklerini bir anlamda hükümet vaat edilenler için  'kaynak bulamazlar' diyerek itiraf ediyor. Yani yüzde 2 büyüyen bir ekonomide bunlara kaynak bulmak zor. Bu yüzden bizim beyannamemiz bir makro persfektif içerisinde hazırlandı. Sadece şunu yapacağız, bu kadar vereceğiz şeklinde taahhütler içeren bir beyanname değil üreterek ortaya bir şeyler koyamaya yönelik bir beyanname. Türkiye'yi nasıl büyüteceğimize yönelik ciddi tedbirleri ortaya koyan bir beyanname" şeklinde konuştu.

                  NAMIK AZGIN
 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER