KIRCALI: ALMANYA ÖNCE KENDİ TARİHİNE BAKSIN

Almanya Federal Meclisi’nin (Bundestag) 2 Haziran 2016 tarihli oturumunda 1915 Olaylarını “Ermeni soykırımı” olarak anan yasa tasarısı oy çokluğuyla kabul etmesini, AK Parti Samsun Milletvekili Av. OrhanKırcalı sert bir dille kınadı ve “ Almanya önce kendi tarihine baksın. O tarihinden utansın. Bizim tarihimizde utanılacak bir şey yoktur” dedi.

KIRCALI: ALMANYA ÖNCE KENDİ TARİHİNE BAKSIN

 AK Parti Samsun milletvekili Orhan Kırcalı konu hakkında şu görüşlere yer verdi:  Ermeni soykırımı masalı emperyalizmin ısıtıp ısıtıp önümüze koyduğu bir iftiradır. 1. Dünya Savaşı şartlarında yaşanan olayları bu şekilde ele alarak Türkiye’ye fatura çıkarmaya çalışanlar asla iyi niyetli değildir. Şimdi buna Almanya’da eklenmiştir. Biz bu konuda da açık, seçik ve net olarak bütün dünyaya diyoruz ki, bizim gizli saklımız yok, her şey incelensin. Kim ne yaptıysa ortaya çıksın. Ama bunu tarihçiler yapsın. Bunu siyasetin bir aracı haline getirirsek, iç siyasetteki hesaplara alet edersek bu yanlış olur. Böyle yapılması kötü niyettir.

AK Parti Samsun milletvekili Av. OrhanKırcalı açıklamalarına şöyle devam etti: Almanya Federal Meclisi’nin (Bundestag) 2 Haziran 2016 tarihli oturumunda 1915 Olaylarını “Ermeni soykırımı” olarak anan yasa tasarısı oy çokluğuyla kabul etmiştir. Bu karar siyasidir, iftiradır. Almanya önce kendi tarihine baksın. Soykırım arayanlar Cezayir’deFransa’nın yaptıklarına baksın. Bosna Hersek’te Sırpların yaptıklarına baksın. Bu yapılanlara seyirci kalanlarda soykırım suçuna iştirak etmiştir. Almanya 2.dünya savaşında yaptıklarına baksın. İnsanları fırınlara atmak, toplama kampları oluşturmak. Yaşlı genç, çocuk bebek demeden insanları katletmek, işkenceler yapmak, işte soykırım budur. Kendi tarihlerinde ki insanlık dışı uygulamaları, vahşet ve şiddeti kapatmak için kimse bizim tarihimize iftira atamaz.  . Almanya Büyükelçimiz Türkiye’ye çağrılmıştır. Bu kararı ülkemiz değerlendirecektir. Alman Parlamentosu’nun almış olduğu bu karar, Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyecek olan bir karardır.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2016, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER