banner221

Veteriner Fakültesi Yeni Mezunlarını Verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi'nin 2015 - 2016 öğretim yılı Mezuniyet Töreni Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Bu sene 9.'su düzenlenen törende, 86 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Veteriner Fakültesi Yeni Mezunlarını Verdi

Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, Samsun - Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, Dekan Yardımcıları, akademisyenler ve aileler katıldı. 

Açılış konuşmalarıyla başlayan törenin ilk konuşmasını Samsun - Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya yaptı.  Öğrencilere, hayatlarındaki bir dönemi kapandığını ve yeni bir dönemin başladığını hatırlatan Çetinkaya, öğrencilerin mezuniyet heyecanını fedakar aile ve öğretim üyeleriyle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Çetinkaya, öğrencilere meslek hayatlarıyla ilgili birtakım tavsiyelerde bulunarak onları meslek odalarına katılmaya ve aktif olmaya davet etti. 

Öğrencileri Yetişmiş Bireyler Olarak Ailelerine Teslim Ediyoruz

Veteriner Fakültesi Dekanı Abdurrahman Aksoy ise yaptığı konuşmada, "Bugün iki duyguyu bir arada yaşıyoruz. Öğrencilerimiz mezun olup ayrıldıkları için üzüntülüyüz ama onları yetişmiş bireyler olarak ailelerine teslim ettiğimiz için de gururluyuz." dedi. Aksoy mezunlara; çağın gereklerine uygun, kendini geliştirmiş, en az bir yabancı dil bilen, mesleki gelişmeleri takip eden bireyler olmalarını önererek öğretim üyeleri ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. 

Nasipleri Çok, Şansları Bol Olsun

Aileleri ve yakınlarını mezuniyet gününün asıl mimarları olarak gördüğünü ifade eden Rektör Yardımcısı Sevilhan Mennan, " Beş sene önce bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı, sadece iyi akademik eğitim almış insanlar olarak değil, iyi vatandaşlar, iyi insanlar olarak da teslim etmek istiyoruz. Nasipleri çok, şansları bol olsun." diye konuştu. 

Konuşmaların ardından sunulan meslek tanıtım filmi ile öğrencilerin fakülteye giriş ve çıkışlarındaki değişimlerini fotoğraflarla anlatan slayt gösterisi, izleyenlerden beğeni topladı.

Törende, Veteriner Fakültesini birincisi Mahmut Öztürk, ailesine ve akademisyenlere yaptığı teşekkür konuşmasından sonra gelenek olduğu üzere, yaş kütüğüne plaket çaktı. Fakülte birincisi Mahmut Öztürk'e, diplomasını ve hediyelerini Rektör Yardımcısı Sevilhan Mennan takdim etti. İkinci olan Bilal Kaya, Dekan Abdurrahman Aksoy'dan, üçüncü Ozan Bekir Meral ise Samsun - Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya'dan diplomasını aldı. 

Tören, sırayla akademisyenlerin elinden diplomalarını alan mezunların, keplerini coşkuyla havaya fırlatmasıyla son buldu.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2016, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER