BAŞKAN YILMAZ: “EN İYİ TEMİZLİK HİÇ KİRLETMEMEK”

Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır ve beraberindeki heyet 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti.

BAŞKAN YILMAZ: “EN İYİ TEMİZLİK HİÇ KİRLETMEMEK”

Başkan Yılmaz’a İl Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi veren Sağır, özellikle genç yaşta çocuklara ilkokul çağından başlayarak çevre bilinci ve alışkanlıklarının kazandırılması gerektiğini söyledi.

Başkan Yılmaz da, 5 Haziran da kutlanacak olan Dünya Çevre Günü’nün çevreye duyarlı tüm insanlar için hayırlı olmasını dileyerek;

“Büyükşehir Belediyesi olarak çevremizin ve kentimizin düzeni ve temizliği için büyük çabalar sarf ediyoruz. Bulunduğumuz, yaşadığımız çevre bize büyüklerimizin emaneti ve biz de bu çevreyi en iyi şekilde bizden sonraki çocuklarımıza ve kuşağa emanet etmekle yükümlüyüz. Unutmayalım ki en iyi temizlik hiç kirletmemektir. Ama maalesef bu konudaki duyarlılığımız ve bilincimizin yeterince gelişmemiş olduğunu düşünüyorum. En basiti yediğimiz çekirdeklerin kabuklarını yere atmayı bile bir hak gibi görenler var. ‘Bu benim zevkim, ben atarım belediye temizler. İşleri bu’ diye düşünen vatandaşlarımız var. Umarım yeni nesil aldıkları eğitimle bizlerden çok daha bilinçli yetişecek. Bu konuda ilkokuldan başlamak üzere okullarımızda çevre konularının başlı başına işlendiği derslerin olması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2016, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER