“MHP İLE TAŞERONUN SORUNU KALMAYACAK“

MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, taşeron işçilere seslenerek, "MHP'nin iktidarında taşeron işçiler, 4/C'liler, sözleşmeli, vekil ve fahri çalışanlar kadroya alınacak" dedi.

“MHP İLE TAŞERONUN SORUNU KALMAYACAK“

  Edis, ilçe ziyaretlerine Terme'de devam ederken issizliğin, gasp edilen işçi haklarının MHP iktidarında Samsun'da da son bulacağının altını çizdi.
  Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre Samsun'da da işsizliğin had safa da olduğunu kaydeden Edis, "Taşeron işçilerin sayısı her geçen gün artıyor ve hakları gasp ediliyor. İşçilerimizin hak arama eylemleri sonuçsuz kalıyor. Gençlerimiz gelecek gaygısıyla bir gün sonrasını bile hesaplayamıyor. Bu durum ise toplumda şiddetti tetikliyor" diye konuştu.
  Taşeronlara, "MHP'nin iktidarında siz taşeron işçisi olmayacaksınız" diyerek seslenen Edis, şöyle konuştu:
  "Hepiniz özgür, bağımsız, sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız. Toplu sözleşme hakkınız olacak. Biz, emekten, alın terinden, kazançtan yanayız. Herkesin kazanmasını, herkesin üretmesini, her evde huzur olmasını istiyoruz. Bunun yolu herkes çalışırken geleceğe umutla bakmalı, geleceğini 'yarın ne olacağım' diye bir kaygı üzerine kurmamalı. Geleceğini güven içinde inşa etmeli. Bunun yolu da taşeron işçiliği bitirmektir. MHP iktidarında taşeron işçi kavramı olmayacak. Türkiye'ye yakışan da budur. MHP olarak biz, bu sözümüzün arkasında duracağız."
NAMIK AZGIN
     

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2015, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER