banner223

Milletvekili Demir, "Terme'de termik santral istenmiyor"

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme'de kurulması planlanan kömürlü santrale karşı Belediye Başkanı Şenol Kul'la birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile görüştü. Demir, "Terme'de termik santral istenmiyor" dedi.

Milletvekili Demir,

                                    ANKARA’DA ZİYARETLER SÜRECEK

         AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme İlçesi'nde kurulması planlanan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun tepkisini çeken kömürlü termik santral için bazı temaslarda bulundu. Demir, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'la birlikte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ü ziyaret ederek, halkın hassasiyetini aktardı. Demir, santrale karşı, Ankara'da çeşitli kurumları da ziyaret edeceklerini söyledi.

                                  “HALKIN HASSASİYETLERİ VAR”

         Milletvekili Demir, santral konusunun önemli olduğunu belirterek, "Terme, Samsun'un ovası, ormanı, sahili, havası ve hayvan yetiştiriciliği konularında önde gelen ilçelerinden birisidir. Turizm konusunda da atılımlar yapan ilçede, kömürlü bir santral kurulması planlanmış. Bu santral Terme'de istenmiyor. Bu konuda bakanlık olarak, ilçe halkının talebinin dinlenmesini ve gerekenin yapılmasını istiyoruz. Halkın hassasiyetleri var. Ankara'da çeşitli kurumlarla da girişimlerimiz sürecek ve bu konuyu ileteceğiz" dedi.

                             “KARA LEKEDEN BİZİ KURTARIN”

          Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da, "Kurulması planlanan santral, bizim yeşilimize, mavimize, havamıza, suyumuza zarar verecek. Başta fındık olmak üzere yetiştirilen ürünler zarar görecek. Termelilerin yaşamını düşündüğümüz için bu santrale karşı çıkıyoruz. Her şey para demek değildir. İnsan sağlığı her şeyden önce gelir. Bunun için Bakanlık düzeyinde bu konuya hassasiyet göstermeniz, ilçe halkının en büyük arzusudur. Santrale izin vermeyin, Terme'ye sürülmek istenen bu kara lekeden bizi kurtarın" diye konuştu.

                               MÜSTEŞAR RAPOR İSTEDİ

          Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk de, santralle ilgili kendilerine bir rapor sunulmasını isteyerek, "Neden santral istenmiyor, bununla ilgili bir çalışma yapılıp bize rapor edilirse, biz değerlendiririz. Hassasiyetlerinizi dikkate alırız, çevresel tahribatı olan işletmelere biz de izin vermeyiz" şeklinde konuştu.

            NAMIK AZGIN  

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER