BAFRA’DAN DİPLOMAYI ALAN İŞİ DE KAPACAK

Bafra’da turizm fakültesi yaptırarak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne bağışlayan Astaş Holding, fakülteden mezun olan başarılı öğrencilere, Mandarin Oriental otellerinde staj ve iş fırsatı sunacak.

BAFRA’DAN DİPLOMAYI ALAN İŞİ DE KAPACAK

       Tekstil, gayrimenkul ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Astaş Holding,eğitim alanında sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

         Holding, temeli 2012’de Astaş Holding tarafından atılan ve inşaatı tamamlanan Şevket Aşcı Turizm Fakültesi’ni dün gerçekleştirilen bir törenle Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne(OMÜ) devretti.

                                      MEZUN OLANA İŞ HAZIR

          Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı törende yaptığı konuşmada, Samsun’a ilk turizm fakültesini kazandırdıkları için büyük heyecan duyduklarını dile getirdi. Bafralı oldukları için öncelikle buraya yatırım yaptıklarını kaydeden Aşçı, babalarının hayalini gerçekleştirdiklerini söyledi. Aşcı en büyük amaçlarının ise Karadeniz Bölgesi’nde turizmin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu vurguladı ve ekledi: “Çünkü Karadeniz doğasıyla, kültürel yapısıyla turizm alanında gelişmeye açık bir bölge. Hızla gelişen Türkiye turizm sektöründe kalifiye eleman ve yönetici ihtiyacı var. Bu ihtiyaçlara cevap verebilmek için bu alanda ülkemizde nitelikli öğrencileri yetiştirecek olan turizm fakültelerinin sayısının artması gerektiğine inanıyorum. Bu doğrultuda Aşcı ailesi olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi binasının inşaatını üstlenmek ve turizm sektörü için gerçekleştirilen çalışmalara destek vermek istedik. Buradan mezun olacak öğrencilerin dünya çapında otellerde görev alarak Türkiye’yi temsil etmelerini diliyoruz.” Şevket Aşcı Turizm Fakültesi’nde okuyan öğrencilere kendi otel gruplarında staj olanağı sunacaklarını açıklayan Vedat Aşcı, başarılı öğrencilere başta Türkiye’deki Mandarin Oriental Oteli olmak üzere tüm dünyadaki Mandarin Oriental otellerinde iş kapılarının da açık olduğunu kaydetti.  

                  NAMIK AZGIN 



Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER