Terme ve Havza'da Eğitim Atağı

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Havza ve Terme'deki eğitim talepleriyle ilgili devreye girdi.

Terme ve Havza'da Eğitim Atağı

         AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile görüştürdü.

                               BAKANI SAMSUN DAVET ETTİLER

       Kendisine eğitimle ilgili iletilen talepler sonucunda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'den randevu alan Demir, Başkan Kul ve İkiz'in görüşmesini sağladı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçeye Anadolu Endüstri Meslek Lisesi yapılması ve Kozluk'ta OMV tarafından yaptırılan okulun Fen Lisesi olarak eğitim öğretime başlamasını talep etti. Başkan Kul, "Terme'de eğitim konusunda ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Velilerimizin ve bizlerin bu şekilde talepleri var" dedi. Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de, ilçede eğitim öğretim için yapılan 1 okul, 2 yurt ve 1 anaokulunun toplu açılış töreni yapılacağını ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Samsun'a gelerek bu açılışları yapmasını talep etti.

                                   EĞİTİM OLMAZSA OLMAZ

     Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Demir ise, eğitim konusunda atılacak her adımda kendisinin bizzat devreye girdiğini belirterek, "Terme ve Havza ilçemizde eğitimle ilgili bazı talepler vardı. Bunları doğrudan yetkilisine iletilmesi için ziyaret ettik. Terme'de yeni okul ihtiyaçlarını şekillendirirken, Havza'da da inşaatı yapılıp hizmete açılan yurt ve okulların toplu açılışını konuşuyoruz. İnşallah Bakan beyin katılacağı bir törenle oraları hizmete açmayı planlıyoruz. Eğitim bizim olmazsa olmazımız. Bu konuda da elimizden ne geliyorsa biz yapmaya hazırız" dedi.

    Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de, söz konusu talepleri not aldığını ve değerlendirip gerekenin yapılacağını söyledi.

         NAMIK AZGIN  

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER