YA SAHİP ÇIKIN, YA DA YIKIN

1996 yılında Bafralıların katkılarıyla gerçekleştirilen Bölge Hastanesi inşaatının, hastane yerinin değiştirilmesi nedeniyle kaderine terk edilmesine tepki göstererek, “Ya sahip çıkın, ya da cenazeyi buradan kaldırın, bu kara tabloyu artık böyle görmek istemiyoruz” dediler.

YA SAHİP ÇIKIN, YA DA YIKIN

    Bafra halkı sabah uyandığında karşılarında kara bulut gibi gördüğü 1996 yılında Bafralıların katkılarıyla gerçekleştirilen Bölge Hastanesi inşaatının, hastane yerinin değiştirilmesi nedeniyle kaderine terk edilmesine tepki göstererek, “Ya sahip çıkın, ya da cenazeyi buradan kaldırın, bu kara tabloyu artık böyle görmek istemiyoruz” dediler.
    1996 yılında, Bölgemizde ihtiyaç duyulan 250 yataklı Bölge Devlet Hastane İnşaatını başlatmak için harekete geçilmiş, o zamanın Kaymakamı Hayati Soylu başkanlığında Orman Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında protokol imzalanarak Çetinkaya Beldesinde, 160 dönümlük arazi  belirlenmişti. Bafralıların imece kültürü usulü ile 250 Yataklı Bölge Devlet Hastanesi yapılması için tütün köylüsü, işadamı, öğrencisi, memuru ve  işçisinin paralarıyla 50 bin metrekare kapalı alanda 160 dönümlük arazi üzerinde trilyonlar harcanarak kaba inşaatı bitirilmiş hastanenin yerinin değiştirilmesiyle inşaat çürümeye terk edilmiş.
     Bugün, 64.Hükümette yeniden Gençlik ve Spor Bakanı olan Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç ve projeci milletvekili olarak tanınan Çevre, Şehir ve Kültürden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun ve Bafra için büyük bir şanstır. Neden büyük bir şans olduğuna gelirsek; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,62. ve 63. Hükümet döneminde Samsun ve Bafra’mıza 2000 seyirci kapasiteli spor salonu, 500 seyirci kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzu, 5000 kişilik futbol stadyumunu kazandırdı. Çevre, Şehir ve Kültürden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Yüksek Mimar olup, ülke genelinde 100’e yakın çevre, şehircilik ve mimari projeye imza atmış. 
       Bu inşaatın yapımında kullanılan her malzemede parası ve hizmeti geçen 7’den 77’ye Bafra halkı, başta Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Çevre, Şehir ve Kültürden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan olmak üzere Bölge Milletvekillerinden, yerel yönetimlerden,13 yıldır ülke yönetiminde bulunan AK Parti hükümetinden, 19 yıldır kaderine terk edilmiş milli servet değerindeki yapının bir proje ile işler hale getirilmesini ve Bafralıların hizmetine kazandırılmasını istiyorlar.
                  NAMIK AZGIN 

               

     

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2016, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER