BENGÜ YAĞLI GÜREŞLERİNİ ŞABAN YILMAZ KAZANDI

Bafra Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen 23. Geleneksel Yağlı Güreş Şenlikleri'nde Samsunlu Şaban Yılmaz Başpehlivan oldu.

BENGÜ YAĞLI GÜREŞLERİNİ ŞABAN YILMAZ KAZANDI
 Bafra Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen 23. Geleneksel Yağlı Güreş Şenlikleri'nde Samsunlu Şaban Yılmaz Başpehlivan oldu.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ve Kur’an-ı Kerimin okunması ile başlayan müsabakalar ilgi gördü.  

Şenliğin açılışında bir konuşma yapan Bafra Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Keskin, 1992 yılında köylerinin yayla kısmı hariç Altınkaya Barajı yapılınca istimlâk edildiğini, köy halkının Bursa, İstanbul, Çerkezköy, Vezirköprü, Hatay, Bolu-Kaynaşlı ve Bafra'ya göç ettiğini söyledi.

Keskin,” Geleneksel olarak 23’üncü yaptığımız şenlikler bu yıl yeni yerinde yapıldı. Türkiye’nin her tarafında bulunan hatta yurt dışındaki Bengülüler de burada. Bizler burada sadece güreş, yayla şenliğinden öte yıllardır birbirini görmemiş dostları bir araya getiriyoruz. Bu yılki şenliğimiz ise her yıldan daha fazla misafir topladı’’ dedi.

Bengü Köyü Yaylasında 325 Güreşçinin peşrev çektiği geleneksel 23. Yayla Şenliği Güreşleri'nde vatandaşlar, heyecan dolu saatler geçirdi.

Bafra Bengü Yaylası Çataksökü Mevkiinde düzenlenen geleneksel karakucak güreşlerine; AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Çiğdem Karaaslan, MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Sezer, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin,Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube Müdürü Yakup Tulum,Bursa SADEF Genel Başkanı Savaş  Otruş,  Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Altınkaya Sulama Birliği Başkanı Ali Kademer, Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aktürk,Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Kapaklı Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Başkanı Muhterem Büyükkeskin,TÜRKAV Bafra Şubesi Başkanı Gıyas Varol,

sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BENGÜ GÜREŞLERİ NEFES KESTİ

21 İşadamının katıldığı ağalık yarışını ise,200 bin lira ile İlyas Yahşi, kazanarak güreş ağası oldu.

BAŞPEHLİVANA KUPA VE 1300 TL PARA TAKDİM EDİLDİ

Güreşlere katılan 325 güreşçi kıyasıya mücadele etti. Zaman zaman ilginç anların yaşandığı güreşlerde güreşçiler rakiplerini karıştırdı.

Dereceye girenlere madalya ve para ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Samsunlu Şaban Yılmaz ile Amasyalı Nuri Zengin finalde karşılaşarak nefes kestiler. Kıran kırana geçen mücadeleyi Samsunlu Şaban Yılmaz, kazanarak başpehlivan oldu.

NAMIK AZGIN  

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2015, 10:35

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER