Türkiye’nin ilk ‘Tütün Müzesi’ Bafra’da yapılıyor

Müze binasının inşaat çalışmalarını devam ederken, içeriğinin ise bilim insanları ve müzecilerle yapılacak ortak çalışma sonrasında şekilleneceği belirtildi.

Türkiye’nin ilk ‘Tütün Müzesi’ Bafra’da yapılıyor

         Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin dünyaca bilinen tarım ürünlerinden olan ‘Samsun tütünü’ için en fazla üretimin yapıldığı Bafra İlçesi’nde ‘Tütün Müzesi’ inşaatına geçen Şubat ayında başlandı.

        Müze binasının inşaasının devam ettiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş şu bilgileri verdi:

       “Tütün ve tütüne dayalı ekonomi Samsun tarihinde her zaman için çok önemli olmuştur. Bizim şehrimizin ekonomik gelişmişlik seviyesinin en üst düzeylerde olduğu zamanlar, tütün ve ona dayalı ürünlerin ihracat payının yüksek olduğu zaman dilimlerine rastlar. Hala günümüzde özellikle Bafra ve Alaçam ilçelerinde tütün önemli bir geçim kaynağıdır. Türkiye’nin en modern sigara fabrikalarından birisi de 19 Mayıs İlçesi’nin sınırları içinde bulunmaktadır. Samsun tütünü dünyaca bilinen kaliteli bir tütündür. 1880′li yıllardan günümüze kadar Samsun’un sosyal ve ekonomik hayatında bu kadar önemli olan bir ürünün müzesinin yapılması ile ilgili çalışmalar devam ediyor.”

               NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER