DÜNYA ŞAMPİYONUNDAN ZAFER TURU

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nın 74 kiloda altın madalya dünya şampiyonu olarak hem Türkiye`ye hem de baba ocağı Bafra İlçesine sevinç yaşatan Furkan Bayrak Bafra'da zafer turu attı.

DÜNYA ŞAMPİYONUNDAN ZAFER TURU

     Bafra girişinde yaklaşık 50 araçlık konvoyla gençlik caddesi, Hükümet Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Beşyol, Atatürk Bulvarında tur atan konvoyda dünya birincisi Bayrak'a vatandaşlar alkışlarıyla destek verdiler.
                                BAFRA GİRİŞİNDE KARŞILAMA TÖRENİ YAPILDI

    Bafra ilçesinden Bayrak'ın güreşçi arkadaşları ile akrabaları, aile dostları ellerinde bayraklarla karşılama yaptılar. 

    Şampiyonanın ilk gününde Furkan Bayrak, sabah seansında Hindistan, Belarus, Ermeni ve Alman rakiplerini mağlup ederek, finalde güreşmeye hak kazandı. Final müsabakasında İranlı güreşçi Payma Bouyeri karşısında geriye düşmesine rağmen maçı bırakmayan genç güreşçi, minderden 4-2'lik skorla galip ayrılmasını bildi ve altın madalyayı boynuna geçirerek dünya şampiyonu oldu.

       Türkiye'ye böyle anlamlı bir dünya şampiyonluğu kazandırmaktan mutluluk duyduğunu belirten Bayrak, kendisinde emeği geçen herkese teşekkürler ve dua ettiğini söyledi. 
 
 DÜNYA ŞAMPİYONU FURKAN BAYRAK, ŞEHİR TUTU ATARAK HALKI SELAMLADI  

     Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Dünya Güreş Şampiyonasında 74 kiloda dünya şampiyonu olan Furkan Bayrak, memleketi Bafra'da, şehir turu atarak halkı selamladı.

    Bafra girişinde, Bafra Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Bafra Güreş İhtisas Spor Kulübü ve ata sporu güreşi sevenler tarafından coşkuyla karşılanan dünya şampiyonu Furkan Bayrak'a çiçekler verildi. 

BAFRA BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜNYA ŞAMPİYONU FURKAN BAYRAK'A ÖDÜL VERİLECEK

    Şehir turunda üstü açık araca binen dünya şampiyonu Furkan Bayrak, yol boyunca halkı selamladı. Kent merkezinin en işlek caddelerinde konvoy eşliğinde tur attırılan milli güreşçiye vatandaşlar el sallayarak ve alkış yaparak sevgilerini gösterdi.

     Yaklaşık 1 saat süren şehir turunun ardından konvoy Bafra Belediyesi önüne geldi. Türkiye'ye altın madalya kazandıran milli güreşçi Furkan Bayrak ve beraberindeki heyet Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'i ziyaret etti.

                      "ÇALIŞTIKTAN SONRA BAŞARI GELECEKTİR"

     Başarıda istikrarın önemli olduğunu belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Gerçekten Bafra'da doğup büyüyen, Bafra Güreş İhtisas Spor Kulübünde temelini alıp, bugün Manisa Akhisar Belediyesi Güreş Kulübünde hayatını devam ettiren değerli evladımız Furkan Bayrak'ı tebrik ediyorum. Dünya gençler arasında evladımızın şampiyon olması bizleri oldukça gururlandırdı, kendilerini tekrar tebrik ediyor, Cenab-ı Allah yolunu açık etsin diyorum. Evladımızın ay yıldızlı bayrağımızı orada dalgalandırması bütün Türk milletini gerçekten büyük sevince boğmuştur. Milletimiz adına evladımız Furkan Bayrak'ı tebrik eder, kendisine teşekkür ediyorum. Evladımızın yetişmesinde emeği geçen önce annesini, babasını, Bayrak ailesini tebrik ediyorum. Daha sonra Bafra Güreş İhtisas Spor Kulübündeki hocaları tebrik ediyorum. Onlara maddi, manevi katkıda bulunan bütün hemşehrilerimi tebrik ediyorum. Onlardan Allah razı olsun" dedi.

        Milli Güreşçi Furkan Bayrak ise," Bana duaları ile destek ve güç veren tüm Bafralılara, aileme, arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu başarı hocalarımın, benim, ailemin ve tüm Türkiye'nin başarısıdır.Beni Bafra'da coşkuyla karşıladınız, hepinize çok teşekkür ederim" diye konuştu.

        Bafra Belediyesi önünde yapılan törene, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Belediyesi Meclis Üyeleri,  Bafra Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Osman Şenocak, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Hatipoğlu, mahalle muhtarları, antrenörler ve güreşçilerin aileleri de katıldı. 
                             NAMIK AZGIN              

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER