HASTANE YOLUNA YÖN LEVHASI GEREKLİ

Yolunu bilmeyenler Bafra Devlet Hastanesine gitmekte zorluk çekiyor.

HASTANE YOLUNA YÖN LEVHASI GEREKLİ

         Bafra ilçesinin Fevzi Çakmak Mahallesi Yıldırımlar Sokakta ikamet eden Hacettepe Üniversitesinde Hukuk öğrencisi olan Cemalettin Yıldırım,"Buraya aslında karpuz almaktan çok ‘Bafra Devlet Hastanesine nasıl gidilir' diye yolu sormaya gelen insanlar var. Ters taraftan gelenler karşı yola şeritlerden geçmeye çalışıyorlar. Bana sordukları şey,'buradan ters giyeyim mi' Bende onları Yakıntaş Mahallesinin ‘Peskeller'  yanındaki köprüden dönüş noktasında yönlendiriyorum. Bu yönlendirme onlara çok zor geliyor. Buradan ters gitmeyi daha çok tercih ediyorlar. Hatta sol şeritten gidenler bile var. Yolu mu anlamıyorlar, çift yol olduğunu mu sanıyorlar, onu tam bizde anlamadık"dedi.

        Günlük 40-50 kişinin kendisine Bafra Devlet Hastanesine gitme yolu sorulduğunu belirten Cemalettin Yıldırım, "Anlattığım konu onlara karışık geliyor. Peskeller güzergâhından dönüşü onlara bir seçenek olarak görmüyorlar. Buradan ters şeritte anladıklarında devam ediyorlar. Bazen Bafra Traktörcüler Galerisine çıkarak, çift yöne gidiyorlar. Bafra Devlet Hastanesine gidenlerin çoğu yolu bilmiyorlar. Daha önce 3 defa bu alanda trafik kazası oldu. En sonunda ben trafik konusunda Bafra Emniyeti aradım. Burada kazalar oluyor, önlemler alın diye ricada bulundum. Son kazadan sonra Buraya Belediyenin araçları gelip, yolu kazdılar. Yol kazılmasıyla dönüş kapandı ama sorunlar bitmedi"diye konuştu.

        İnsanlar ihtimalleri sonucu kazaların her geçen gün arttığını belirten Cemalettin Yıldırım,"Şimdi normal asfalt yolda u şeklinde dönüş yapıyorlar. İnsanlar alt yola geldiklerinde, diğer yola geçmesi gerekiyor. Kavşak uzak olduğu için yol ortasından u şeklinde dönüş yaparak, ters yoldan gidiyorlar. Buda yolda trafik kazalarını getiriyor. Alt yolan gelenler için büyük bir şekil de Hastaneye giden yolu gösteren büyük levhaya ihtiyaç var. Biz, sürekli vatandaşlarımıza yol tarifi yaparak rehberlik yapıyoruz. Kimse Bafra Devlet Hastanesine nasıl gidilir onu bilmiyor. Yetkililerden acilen bu konu hakkında önlem almalarını rica ediyorum"şeklinde konuştu.    

               NAMIK AZGIN                 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER