banner223

Bakan Çağatay Kılıç’dan Seçim Değerlendirmesi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak, "Bu seçimler; çok daha güçlü, çok daha müreffeh, çok daha huzurlu bir 'Yeni Türkiye' yolunda el ele ilerleyeceğimiz bir sürecin ilk ve belki de en önemli adımı olmuştur" dedi.

 Bakan Çağatay Kılıç’dan Seçim Değerlendirmesi

      Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta yapılan seçimleri kazanmasının ardından çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Seçim sonucunun, Türkiye'nin çok daha kuvvetli ve hızlı bir şekilde geleceğe doğru yol almasında önemli bir kilometre taşı olacağına dikkati çeken Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

      "Ülkemiz, devletimiz, milletimiz, bugünlerimiz ve belki de en önemlisi geleceğimiz adına çok önemli bir süreci 10 Ağustos'ta geride bıraktık. Öncelikle, seçim sürecinin huzur içerisinde geçmesi noktasında iradesini kullanan 77 milyon vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, sandığa giderek siyasi iradesine sahip çıkan yurttaşlarımızı da teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkemiz genelinde aldığı yüzde 52'ye yakın oy ile Cumhurbaşkanı seçilmesi halkımızın AK Parti iktidarlarının icraatlarına, Sayın Başbakanımızın duruşuna net bir güvenoyudur. Bu sonuçlar; 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılında muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için daha çok çalışabileceğimize dair inancımızı pekiştirdi."

              "Samsunlu hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum"

       Samsun'da alınan seçim sonuçlarını da değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç, "30 Mart'taki yerel seçimlerde yüzde 55'lik bir oran yakalamıştık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 66'yı yakaladık. Türkiye genelinde olduğu gibi Samsunlu hemşehrilerimin verdiği destek de bizler için önemli bir yol haritası. Sandığa yansıyan siyasi irade gösteriyor ki halkımız Sayın Başbakanımıza 'Cumhur'un Reisi sen ol' dedi" şeklinde konuştu.

        Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

      "Nasıl ki 2002 yılından bu yana her seçimden galibiyetle ayrılmış ve hemen ardından kollarımızı daha güçlü bir Türkiye için sıvamışsak, bugün de Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığında çok daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya başladık. Ülkemizin hem bölgesel hem de küresel anlamda daha güçlenmesi için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Yeni Türkiye'nin Yeni Cumhurbaşkanı, vatanımıza milletimize hayırlı, uğurlu olsun."

         NAMIK AZGIN

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER