YAĞLI GÜREŞ TARİHİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Binlerce yıllık tarihe sahip yağlı güreş ilk defa kış ayında keçe zemin üzerinde yapıldı. Tarihe geçen bu olay sayesinde artık yağlı güreş 12 ay yapılmasının önü açılırken aynı zamanda da yurtdışında da yapılma imkanı sağlayacak. Ayrıca organizasyonda Başpehlivan Recep Kara olurken ikinci Orhan Okulu ve üçüncüler Mehmet Yeşil Yeşil ve İsmail Koç oldu.

YAĞLI GÜREŞ TARİHİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ
Binlerce yıllık tarihe sahip yağlı güreş ilk defa kış ayında keçe zemin üzerinde yapıldı. Tarihe geçen bu olay sayesinde artık yağlı güreş 12 ay yapılmasının önü açılırken aynı zamanda da yurtdışında da yapılma imkanı sağlayacak. Ayrıca organizasyonda Başpehlivan Recep Kara olurken ikinci Orhan Okulu ve üçüncüler Mehmet Yeşil Yeşil ve İsmail Koç oldu.

 

6-8 Ocak tarihlerinde Kurtdereli Spor Salonu’nda düzenlenecek olan “Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreş Kurultayı ve Kırkpınar Başpehlivanları Balıkesir Karşılaşması” bitti. Er Meydanına inen Başpehlivanlar şehitler için kol bağladı.

 

İLK DEFA KIŞ AYINDA VE KAPALI SPOR SALONUNDA YAPILACAK

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ın yeni dönem projelerinden biri olan yağlı güreşin 12 aya yayılması ve yurtdışına tanıtılması projesinin ilk adımı Balıkesir'de atıldı. 6-8 Ocak 2017 tarihleri arasında Türkiye Güreş Federasyonu, Balıkesir Belediyesi ile Karesi Belediyesi tarafından ortak düzenlenen "Kurtdereli Mehmet Pehlivan Türkiye Yağlı Güreş Kurultayı ve Kırkpınar Başpehlivanları Balıkesir Karşılaşması" programı kapsamında Türkiye'de ilk defa yağlı güreş kapalı spor salonu içinde, keçe zemin ve kış ayında yapıldı.

 

TERÖRE ORTAK TEPKİ

6-8 Ocak tarihlerinde Kurtdereli Spor Salonu’nda düzenlenen “Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreş Kurultayı ve Kırkpınar Başpehlivanları Balıkesir Karşılaşması” bitti. Organizasyon açılışında Başpehlivanlar ellerinde Türk bayraklarıyla Er Meydanına çıkmasının ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından dualar edildi. Daha sonra pehlivanlar kuralarını çektiler. Er Meydanında Başpehlivanlar şehitler için kol bağlarken programın başından sonuna kadar her kesinden teröre ortak tepki gösterildi. Ayrıca salonu dolduran vatandaşlar maçları izlerken büyük heyecan yaşadı.

 

BAŞPEHLİVAN KARA ÜNVANINI KAPTIRMADI

Kırkpınar'da ilk 8'e kalan Başpehlivanlar inanılmaz maçlar yaptı. Müsabakalarda çeyrek finalde Mehmet Yeşil Yeşil-Salih Erinç, Ali Gürbüz-Orhan Okulu, Recep Kara-Serhat Balcı, İsmail Koç-Şaban Yılmaz karşılaştı. Karşılaşmalar sonunda Mehmet Yeşil Yeşil-Orhan Okulu, Recep Kara-İsmail Koç yarı finale yükseldi. Burada da Orhan Okulu Yeşil Yeşil'i yenerken Recep Kara'da İsmail Koç'u yendi. Finalin adı ise Recep Kara-Orhan Okulu oldu. Orhan Okulu, 655. Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara'nın elinden ünvanını alamayarak ikinci oldu. Şehitler için yapılan müsabakanın Başpehlivanı Recep Kara oldu.

 

BAŞKAN AYDIN: 15 TEMMUZ'DA BAŞARAMAYANLAR TERÖR SALDIRILARINA GEÇTİ

Organizasyonun açılışında konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 15 Temmuz darbesinde başarılı olamadıkları için ekonomi ve terör saldırılarına başladıklarını belirterek "Artık bu topraklarda hiç birşey eskisi gibi olmayacak. Bu millet uyandı. Onlar istedikleri kadar saldırsınlar sadece canımızı yakabilirler daha fazlasını yapamazlar. Bunlara Allah'ın izniyle tek karış toprağımızı vermeyeceğiz" dedi.

 

"DÜNYAYA TANITMANIN İLK ADIMINI ATTIK"

Yağlı güreşi kış ayında yapmanın ve dünyaya tanıtmanın ilk adımını Balıkesir'de attıklarını dikkat çeken Başkan Aydın "Ata sporumuz yağlı güreşi artık dünyaya tanıtma vakti geldi. Bugün burada Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz'ın destekleriyle temelini attık. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu ülkemizin geneline yaymayı planlıyoruz" diye konuştu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER