Kitap Kokuları Arasında Kütüphanede Kitap Okuma Vakti

Samsun Maarif Hareketi kapsamında Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘’Oku Anla Yaşa ‘’ ve Evrenuşağı İlkokulu’nun yürüttüğü ‘’Öğretmen Öğrenci Veli Okuyor.’’ projeleri ile  kitap okumada toplumun dikkatini çekmek için proje yürütülmektedir.

Kitap Kokuları Arasında Kütüphanede Kitap Okuma Vakti

Projenin hedefleri gereği de Evrenuşağı İlkokulu öğrencileri Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesi ziyaretinde bulundu.

Okul müdürü Süleyman KAPLAN ‘’Bu gibi projelerle kitap okumanın her eve ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi. Okuma kültürünü öğrencilere ilkokul düzeyinden bir ihtiyaç gibi kazandırabiliriz. Bu yaş grubunda verilebilecek doğru modellerle bunu başarabileceklerini ve bunun da kalıcı olacağını söyledi. Ayrıca kazanımları ileriki öğrenimlerinde sürdürmek için bu gibi farklı etkinliklerin yapılması gerekmektedir’ ’dedi.

Sınıf öğretmeni Ayşegül ULUDOĞAN ‘’Kitap okuma etkinlikleri kapsamında birçok faaliyetlerimiz oldu. Bunların bir tanesi de kütüphaneye hiç gitmemiş öğrencilerin olduğunu bunu da Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesi’ne ziyarette bulunarak gerçekleştirdik. Üye olacak öğrenciler ve velilere kütüphane üye formlarını dağıtarak teşvik ettik.’’ dedi.

Öğrenciler ‘’Samsun İçin Okuma Vakti’’ etkinliği gereği kütüphanede kitap okuyarak ziyaretlerini tamamladılar.     

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER