banner223

BAFRA BELEDİYESİ GECE ve GÜNDÜZ KARLA MÜCADELE EDİYOR

Meteoroloji ile sürekli temas halinde olan ve meteorolojik verileri takip eden Bafra Belediyesi, kar yağışının başlamasıyla kapanan yolların açılması için müdahale etti.

BAFRA BELEDİYESİ GECE ve GÜNDÜZ KARLA MÜCADELE EDİYOR

Meteoroloji ile sürekli temas halinde olan ve meteorolojik verileri takip eden Bafra Belediyesi, kar yağışının başlamasıyla kapanan yolların açılması için müdahale etti. Bafra Belediyesi, kar yağışının yoğun olduğu ve yolların kapandığı Gökçesu, Osmanbeyli, Küçükkavakpınar, Kelikler, Göltepe, Gökçeağaç, Barış ve Meşeli Türkmenler mahallerinde 4 beko, 1 loder, 2 greyder ve 25 personeli ile yol açma çalışmalarını sabaha kadar sürdürdü. Kapanan yollar açıldı.


Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin çalışmalar hakkında şunları söyledi: “İlçemizde 140 mahallemiz, şehir merkezimizde 1250 cadde ve sokağımız, yeni mahallelerimizle birlikte 2600 kilometre yolumuz bulunmaktadır. Elimizdeki belli bir sayıda iş makinası araç, gereç ve personel sayımız ile çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Yoğun kar yağışı nedeniyle yol açma ve karla mücadele çalışmalarımız kar yağışının daha çok olduğu ama trafik akışının az olduğu yeni mahalle olan köylerimizde devam etmektedir. Özellikle hasta olan vatandaşlarımızın hastanelere sevk edilmesi için ambulanslara yol açmaya önem vermekteyiz. Bir başka önceliğimiz ise cenazesi olan vatandaşlarımızın yollarını açmak için olmaktadır. Dün geceden itibaren ekiplerimiz aralıksız çalışmalarını yürütüyor. Buzlanmaya karşı ise tuzlama ekiplerimiz hazır olarak beklemektedir.”



Başkan Şahin hemşerilerinden, yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı can ve mal güvenliği için bazı ricalarda bulundu. Başkan Şahin bu kapsamda şunları söyledi: “Araçlarımızın kar lastiklerini kullanalım. Yol durumuna göre gerekirse araçlarımıza zincir takalım, sürat yapmayalım, saçak altı tabir ettiğimiz bina ve tabela altlarından ise geçmeyelim. Soba kullanan vatandaşlarımızın kömür zehirlenmelerine karşı çok dikkatli olmalarını, yollarda kaymamaları için uygun ayakkabı giymelerini ve dikkatli yürümelerini öneriyorum.” Başkan Şahin, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma için ayrıca işyerleri ve evlerin önünde ki kaldırımları temizleme konusunda yardımcı olunmasını rica etti. “Bafralı hemşerilerimiz bu konuda her zaman duyarlı olarak bizlere yardımcı olmuştur. Yine yardımcı olacaklarına inancım tamdır.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER