BAFRA'DA “28 ŞUBAT GERÇEĞİ” KONFERANSI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Bafra Müftülüğünde düzenlenen konferansın sunuculuğunuHüseyin KUL'un yaptığı; Hafız Hasan Emre Şahin’in Kur’an- Kerim tilavetiyle başladı. BAFİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Topal yaptığı selamlama konuşmasının ardından sinevizyon gösterisiyle 28 Şube sürecinde ve geçmişte yaşanan başörtüsü zulmü konusu işlendi. Sinevizyon gösterisinin ardından İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kerem Başaran tarafından ; Fetih Marşı şiiri okundu.

BAFRA'DA “28 ŞUBAT GERÇEĞİ” KONFERANSI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Bafra Müftülüğünde düzenlenen konferansın sunuculuğunuHüseyin KUL'un yaptığı; Hafız Hasan Emre Şahin’in Kur’an- Kerim tilavetiyle başladı. BAFİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Topal yaptığı selamlama konuşmasının ardından sinevizyon gösterisiyle 28 Şube sürecinde ve geçmişte yaşanan başörtüsü zulmü konusu işlendi. Sinevizyon gösterisinin ardından İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kerem Başaran tarafından ; Fetih Marşı şiiri okundu.


Bafra İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (BAFİMDER) tarafından organize edilen “28 Şubat Gerçeği” isimli konferansta konuşan İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney; “Amacımız o günkü acıları yeniden hatırlatıp bir korku vesayeti oluşturmak değil. İtikat uğruna fedakârlığın zirvesi olan canın meydan yerine konmasını anlatıyoruz. Şahadet hamurunu; adeta teknede hamurun şekillenmesini bize anlatıyorlar. Şakası olmayan can pazarını bize anlatıyorlar ki; Biz gelecekte fedakârlığı, şehitliği, şahitliği unutmayalım diye. Yoksa niteliksiz bazı insanların anlattığı gibi; 300 kişi bu taraftan geldi, 1000 kişi de buradan geldi, şu kadar atlı, bu kadar yayayla birlikte, şu kadar şehit, bu kadar ölü vesaire değil mevzu. Biz uzak tarihimizi bilerek kendi gelecek kodlarımızı aktif tutmaya çalışıyorsak, günümüzü ve yakın tarihimizi de bilmek mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney de dünyanın hiçbir yerinde kazanan bir darbe ve darbeci olmadığını belirterek, "Türkiye darbeler sürecinde ciddi kayıplara uğradı. Darbe hiç zaman bir seçim değil, bir eğitim şekli de değildir. Her darbe o bölgedeki yönetimi zorla ele geçirmenin adıdır aslında. Darbeler Türkiye’de kötü olduğu gibi Mısırda da kötürüdr. Şu anda zindanda yaşayan Mursi ve arkadaşları; hırsız, uğursuz, ahlaksız asla değiller. Ama global güçler, orada aklı omzunda olan Sisi diye bir kuklayı getirdiler ve o adamın yapmış olduğu maharetle birlikte Mısırda da darbe oldu. Aslında dünyanın neresinde olursa olsun her yerde de darbe kötü, her darbeci de ondan daha kötüdür. Darbenin kötü, darbecinin daha da kötü olduğunu asla unutmayacağız İnşallah" diye konuştu.

Mehmet Güney; “Bir de ülkemizdeki darbelere bakıldığında; darbelerin bazen asker tarafından, bazen medya tarafından, bazen şu veya bu gerekçelerle birlikte, konu mankenleri tarafından, o ekranda görünen kısmı. Ama her darbenin global bir de sahibi olur. Kim ne derse desin, ben bu darbelerin çoğuna şahitlik etmiş bir kardeşiniz olarak, iddia ediyor ve ispat da ediyorum ki; Bu ülkedeki darbelerin hepsinin arkasında Amerika vardır. Amerika’nın bize dost olması, Amerika’nın bize aslında müttefik olması asla ve asla mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Güney; “Yakın tarihimize bakıldığında; en zayıf koalisyon hükümetleri bile darbelerden daha değerlidir, daha istikrarlıdır. Bir darbe hiçbir yerde deva bulmamış, hiçbir yerde o toplumun sorunlarını çözmemiştir. Hiçbir yerdeki darbenin de bize çözüm olacağını bize kimse iddia edemez, İspat da edemez” dedi.

Güney şunları söyledi; “Biz Müslüman olduğumuzdan dolayı yargılandık ve Müslüman olduğumuz için de gerekirse bunun bedelinin de nasıl ödendiğini hamdolsun göstermiş olduk. Gençler şunu bilin ki eğer buraya kadar Anadolu'daki Müslümanlar bir kazanım elde ettilerse bunun bizim kuşağa ait olanın bedeli ödendi. O zaman gençler, bundan sonra bu istikameti bozmadan daha ileri seviyeye götürmek sizin sorumluluğunuzda olsun. Ülkemizdeki çok yönlü iyileşmeye hep beraber şahitlik ediyoruz. O zaman gelin bu ülkede bir daha darbeci hukukları ortadan kaldıran bu iradeye omuz verelim. Bundan sonra darbeye teşebbüs eden, aklı omzunda veya sırtındaki cübbede olan insanlara bu fırsatı vermeyen bu iradeye bizim destek vermemiz lazım.”

Bafra Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa; Samsun Vergi Dairesi eski Başkanı Şuayip Sevgi, TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, Memur-Sen ve eğitim Bir Sen Bafra ilçe Başkanı Hamdi Yıldız, Bafra İmam Hatip Lisesi Müdürü Vedat Demir, Bafra Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Hatipoğlu, Okul Müdürleri, İşadamları, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.  



ALTINOVA GAZETE

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 12:42

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER