BAŞKAN ŞAHİN CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen Şehircilik Şurasına Samsunlu pek çok belediye Başkanı ile birlikte katıldı.

BAŞKAN ŞAHİN CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE

 Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen Şehircilik Şurasına Samsunlu pek çok belediye Başkanı ile birlikte katıldı. Şura’da Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi: Samsunumuz ve ülkemizin pek çok şehrinden belediye başkanlarımızın davet edildiği Çevre ve Şehircilik bakanlığımızın tertip ettiği ve Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı külliyesinde düzenlenen Şehircilik şurasına katıldık. Cumhurbaşkanımız ülkemiz ve milletimiz için faydalı olan pek çok önemli çalışmaya katılıyor. Bu çalışmalara destek veriyor. Muhtarlarımızla yaptığı toplantılar gibi bazı programlarını Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gerçekleştiriyor. Bu programa Samsunumuzun değerli belediye başkanları ile birlikte katıldık. Çok faydalı bir çalışma oldu.

Bafra Belediye Başkanı Şura hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: Ana teması Şehircilikte Yeni Vizyon" olan ve 3 ay sürecek olan şura, 4 ana komisyonda çalışmalarını yürütecek. Şehircilik Şurası'nın ana başlıklarını ise "Şehirlerimizde Kimlik Planlama ve Tasarım, Kentsel Dönüşüm, Şehirleşme Göç ve Uyum, Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü" konuları oluşturacak. Şurada oluşacak Komisyonlarda 250 den fazla kişinin görüşleri alınacak. İnanıyorum ki onların fikirleri, öngörüleri, düşünceleri ve çalışmaları yol gösterici olacaktır. Bakanımızın ifade ettiği üzere 3 ay süresince çoğu zaman üst üste, kimi zaman aralıklı olarak toplanacak ve eş zamanlı çalışacak komisyonlar, gerekirse kanun yapma noktasında tavsiyeleri de olabilecektir. Bu yol gösterici şura için Cumhurbaşkanımıza ve Çevre ve Şehircilik bakanımız Mehmet Özhaseki’ye çok teşekkür ediyorum.






Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2017, 16:19

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER