ŞEHİT SATILMIŞ ŞAHİN İSMİ YAŞATILACAK

Bafra’nın Aktekke Mahallesinde Şehidimiz Jandarma Komando Onbaşı Satılmış Şahin’in ismi yaşadığı sokağa verildi. Şehidimiz Jandarma Onbaşı Satılmış Şahin 1995 yılında Tunceli’de bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit düşmüştü.

ŞEHİT SATILMIŞ ŞAHİN İSMİ YAŞATILACAK

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2018 Şubat ayı toplantısında Tunceli’nin Nazimiye-Büyükyer köyünde terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Onbaşı Satılmış Şahin’in ismi, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve meclisin kabulü ile oturmuş olduğu sokağa verilmesi fikri, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından da olumlu karşılanıp derhal Büyükşehir Meclisi’nde görüşülmesi gerçekleşti. Oylama sonucunda sokak ismi ‘Şehit Jandarma Onbş. Satılmış Şahin’ oldu.

Şehidimizin isminin verilmesi töreni, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bir konuşma yaptı.

Şehitlerin unutulduğu zaman öleceğini ifade eden Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin şunları söyledi, “Bizler şehitlerimizin hatıralarını yaşatma adına, üzerimize düşen görevi yapmaya gayret ediyoruz. Şehidimiz Satılmış Şahin’in ismi Alpaslan Mahallesi’nde bir sokaktaydı. Daha sonra ailesinin talebi üzerine kendi evlerinin olduğu bu sokağa isminin verilmesi istendi. Biz de onun için gereğini yaptık ve bugün bu amaçla da buradayız. Anadolu'yu bize yurt yapan, Selçuklu döneminden, Osmanlı döneminden, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nde verilen mücadelelerde şehit olan tüm şehitlerimizi, rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Gazilerimizden ebediyete intikal edenleri de rahmetle anıyorum” dedi.

ŞEHİDİMİZİN KARDEŞİ BAŞKANLARŞ AHİN VE YILMAZ İLE MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Şehidin kardeşi Fedai Şahin ise; “Aradan geçen 23 yıla rağmen devletimiz bizi hiç bir zaman yalnız bırakmadı. Bafra Belediye Başkanımıza bu ricada bulunduğumuz da kendisi seve seve kabul edeceğini, Samsun Büyükşehir Meclis Toplantısında gündeme getireceğini belirtmişti. Belediye Başkanlarımız Zihni Şahin, Yususf Ziya Yılmaz ve belediye meclis üyelerimize tekrar ailem ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi.

TABELAYI BİRLİKTE ASTILAR

Konuşmanın ardından, Şehit Onbş. Satılmış Şahin'in ismini alacağı sokağa AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, sokak tabelasını birlikte taktılar.

MİLLETVEKLİ ORHAN KIRCALI’DA PROGRAMA KATILDI

Programa, Samsun AK Parti Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Kurt, Hüseyin Çamaş, Fikret Vatansever, Bafra Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Karadeniz, Bafra Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, daire müdürleri, Belediye Birim Müdürleri, Aktekke Mahalle Muhtarı Şadi Yayla ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER