Bafra Galip Öztürk Anadolu Lisesinde Felsefe Günü Kutlandı

Bafra Galip Öztürk Anadolu Lisesinde, 20 Kasım Dünya Felsefe Günü kutlandı.

Bafra Galip Öztürk Anadolu Lisesinde Felsefe Günü Kutlandı

      Bafra Galip Öztürk Anadolu Lisesi 11- D Sınıfı öğrencilerinden Beyzanur Erol yaptığı konuşmada,”Her yıl Kasım ayının üçüncü haftasının Perşembe gününe denk gelen tarih, Dünya Felsefe Günü olarak kutlanmaktadır. 2014 yılı için bu tarih 20 Kasım’a denk gelmiştir. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde Dünya Felsefe günü, başta siyaset dünyasını, eğitimcileri ve akademisyenleri bir araya getirmektedir. Dikkat edileceği üzere ülkemizde böyle faaliyetlerin yapılmadığını hatta insanların böyle bir günün varlığından bile haberdar olup olmadıkları konusunda şüphelerimiz bulunmaktadır” dedi.

     Bafra Galip Öztürk Anadolu Lisesi 11- D Sınıfı öğrencilerinden Onur Niyazoğlu ise,” Felsefe; varlık, bilgi ve değer konuları üzerinde kapsamlı düşünme faaliyetleri gerçekleştiren entelektüel bir disiplindir. Felsefe gereken önemi veren milletler birçok filozof ve bilim adamlarını da yetiştirmişlerdir. Bugün ülkemizde gördüğümüz birçok olumsuz durumun temelinde işte bu gerçek yatmaktadır. Maalesef ne dünya çapında bir bilim adamı ne de bir filozof çıkarabildik. Hatta felsefe derslerini gerek üniversite gerekse lise ders müfredatlarından kaldırmayı bile deneyen büyüklerimiz oldu” diye konuştu.    

     Felsefe Gurubu Dersleri Zümre Başkanı öğretmeni Mehmet Fatih İnce, Öğrencilerin felsefe ile mutlaka ilgilenmeleri gerektiğini ifade etti.

     Bafra Galip Öztürk Anadolu Lisesi Felsefe Gurubu Dersleri Öğretmenleri, her şeye rağmen karınca kararınca, Bafra Galip Öztürk Anadolu Lisesi olarak, bugünü kutlama kararı aldıklarını, bugünü kutlamada emeği geçen okul müdürü Vedat Demir’e ve okul idaresine teşekkür etti. 

     Dünya Felsefe günü etkinliğine; Okul Müdürü Vedat Demir, Okul Müdür Yardımcısı ve zümre öğretmeni İdris Yıldız, Okul Müdür Yardımcısı Ahmet Ermiş,         Felsefe Gurubu Dersleri Zümre Başkanı öğretmeni Mehmet Fatih İnce, Zümre öğretmenleri Mesut Öztürk ve öğrenciler katıldı.

      NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 17:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
sezai igdir
sezai igdir - 9 yıl Önce

Mehmet mehaba!
Ben sezai ilkokul ahmet arikan ogretmenimizin ortak ogrencilerinden
05389657940

SIRADAKİ HABER