SAMSUN TANITIM GÜNLERİ COŞKUSU

Samsun Tanıtım Günleri Coşkusu 3'üncü ve 4'üncü Gün Etkinlikleriyle Son Buldu.

SAMSUN TANITIM GÜNLERİ  COŞKUSU

     Samsun Sivil Toplum Konfederasyonu (SAMKON) Samsun Federasyonları, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir  Belediye Başkanlığı, 17 ilçe Kaymakamlığı ve ilçe Belediyelerinin işbirliği ile düzenlenen '8.Geleneksel Samsun Günleri' 3. ve 4. günleri etkinlikleri ile sona erdi.

        2-3-4-5 Nisan 2015 tarihlerinde, İstanbul Eyüp Feshane'de başlayan '8.Geleneksel Samsun Günleri'nde, ilçe Kaymakamlıkları ve Belediye Başkanlıkları, Sivil Toplum Kuruluşlarının 60'a yakın standı, İstanbul ve İstanbul dışında bulunan 1 milyona yakın vatandaşın ziyaretçi akınına uğradı.  

         Fuar alanında kurulan her ilçeye ait 60'a yakın stantta, Samsun'un tarihi yapısı, turizmi,yöresel örf ve adetleri tanıtıldı.

          Fuar alanında yöresel ve ulusal sanatçılar konserde söyledikleri şarkı ve türkülerle, katılımcılara coşkulu anlar yaşattılar.

          Samsun'a bağlı İlçe Belediye Başkanları, stantlarında ziyaretçilerle bire bir beraber olup, yöresel yemekleri ikram ederek, tanıtıcı broşürler ve hediyeler vererek, ilçelerini tanıtarak, günün anısına hatıra fotoğrafları çektirdiler.

          İlçe Belediye Başkanları konser alanında, katılımcılara ilçelerindeki belediye hizmetlerini ve sosyal, kültürel alanlardaki, eğitim,ekonomi ve turizm alanlarındaki yatırımlarını anlatırken, Samsun dışında bulunan iş adamlarının bölgelerine yatırım yapmalarını istediler. Bunun için kendilerine her türlü yardımda bulunacaklarının sözünü verdiler. Daha sonra Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından hazırlanan plaketler, organizasyona emeği geçenlere, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarına ve Belediye Başkanlarına  takdim edildi.   

            Samsun Sivil Toplum Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı H.Kaya Aşcı kapanış konuşmasında,"Samsunlular birlik olunca, her şeyin üstesinden gelir.Bu anlamda, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini '8.Geleneksel Samsun Günleri' nde yaşadık. Samsun sevdası için çıktığımız bu yolda, bu etkinliği 8 yıldır yapıyoruz. Şimdiye kadar, Samsun'da görev yapan hiçbir valimiz bizi yalnız bırakmadı. Ancak, bu yıl Samsun Milletvekili eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç dışında diğer milletvekillerimiz, Samsun Valimiz İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, belediye standını kurmasına rağmen etkinliğimize katılmayarak, bizi hayal kırıklığına uğrattılar." dedi.

               Aşcı, " İstanbul'da, bu organizasyonu kendi imkanlarımla ve yönetim kurulu arkadaşlarımla gerçekleştirerek  Samsun için bir şeyler yapıyoruz. Aslında bu etkinliği Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlemesi gerekiyor. Bizim de bu organizasyona katkı sağlamamız gerekiyordu." diyerek, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

      "8.Geleneksel Samsun Günlerimize katılarak bizleri onurlandıran İstanbul Valisi Vasip Şahin ve bize ev sahipliği yapıp etkinliklerimize katılan Eyüp Belediye Başkanı  Remzi Aydın'a ve ilçe kaymakamlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına, siyasi parti temsilcilerine, bu organizasyonda görev alıp emeği geçen herkese, muhtarlarımıza, İstanbul  ve İstanbul dışından 4 gün süren etkinliklerimize katılarak, bizleri onurlandıran hemşehrilerimize ve halkımıza katılımlarından dolayı  teşekkür eder, gelecek yıldaki etkinlikte buluşmak üzere, sevgi ve saygılarımı sunarım."  

                   NAMIK AZGIN 
     

 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2015, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER