BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Bafra Merkez İlkokulunda,3 ve 4 sınıf öğrencilerine ‘Bilgi Teknolojileri ve İletişim’ konulu seminer düzenlendi.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

   Bilgi Teknolojileri İletişim Başkanlığından Hasan Toprak, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada," İnternet ve diğer konularda ailenize karşı açık, şeffaf ve dürüst olun. İnternette gezinmek için öncelikle evinizi ve ailenizle birlikte oturduğunuz odayı tercih edin. Evinizde internete girmeden önce ailen, izden izin alın. Arkadaşlarınızla veya farklı yerde internette giriyorsanız arkadaşınız veya bulunduğunuz yeri mutlaka ailenize söyleyin" dedi.

   Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bölge Müdürü Namık Aşıla ise, Bafra Merkez İlkokulunda seminer öncesi öğrencilerle sohbet etti.

                         ÖĞRENCİLERE İNTERNET ANLATILDI  

       Bilgi Teknolojileri İletişim Başkanlığından Hasan Toprak, "Zamanınızı iyi değerlendiriniz, hem öğretmeninizin size verdiği ödevleri yaparak başarılı olabilir hem de ailenizle ve arkadaşlarınızla eğlenerek hoşça vakit geçirebilirsiniz. Bilgisayar ve İnternet dışarıda oynamanın, piknik yapmanın ve ailecek gezmenin yerini tutamaz. Sokakta size tanımadığınız biri arkadaşlık teklif ediyor kişiyi göremiyorsunuz,ama tanımadığınız için teklifini kabul etmiyorsunuz. O Halde internette tanımadığınız kişinin de arkadaşlık teklifini kabul etmemelisiniz. Görmediğiniz veya tanımadığınız kişiyi arkadaşlık listesine eklemeyiniz doğru mu? Bunlar kendilerini çocuk gösteren kötü niyetli kişilerde olabilir" diye konuştu.  

"İNTERNETTE SİZLERİ RAHATSIZ EDEN ZARALI BİR SİTE VARSA ŞİKÂYET EDEBİLİRSİNİZ"

     Bilgi Teknolojileri İletişim Başkanlığından Hasan Toprak,"Gerçek hayatta internette de tanımadığınız kişileri arkadaş edinmeyiniz. Onlarla yüz yüze görüşmeyin, buluşmayın. Eğer mutlaka görüşmek istiyorsanız ailenizin bilgisi olmadan ve yanınızda bir büyüğünüz olmadan asla böyle bir şey yapmayınız. Siz nasıl ailenize ait sırları söylemek istemiyorsanız, adınızı, ev adresinizi, okulunuzu internette kullandığınız kullanıcı adınızı ve şifrenizi söylemeyiniz. Çünkü bunlar sizlerin koruması gereken özel sırlarınızdır. Kimseyle paylaşmamalısınız" şeklinde konuştu.

     Seminer sonrası Bilgi Teknolojileri İletişim Başkanlığından Hasan Toprak, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER