ÖĞRECİLER BİLİM VE TEKNOLOJİ GEZDİ

Bafra Barbaros Ortaokulu öğrencileri, Samsun Bilim –Sanat Merkezi içerisinde yer alan ‘Eğlenceli Bilim Sınıfı’na ziyarette bulundular.

ÖĞRECİLER BİLİM VE TEKNOLOJİ GEZDİ

     Gezide öğrencilere, Bafra Barbaros Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Şimşek, Fen ve Teknoloji Öğretmenleri Zeliha Danyeli ve Kemal Ak rehberlik etti. Bafra Barbaros Ortaokulunun 5.6.7.ve 8. Sınıf öğrencilerinden seçilen 19 öğrenci katıldı.

    Samsun'da bilim merakını, icat etme heyecanını uyandırmak ve geleceğin bilim insanlarını keşfetmek amacıyla Samsun Bilim Sanat Merkezi içerisinde, " Haydi Çocuklar Bilim Aşısına" projesi kapsamında açılan  ‘Eğlenceli Bilim Sınıfı'nı gezen okul öğrencileri,30'a yakın fizik ağırlıklı bilim malzemelerini yerinde gördüler.

      SAMSUN BİLİM SANAT VE TEKNOLOJİ GEZİSİ İLGİ GÖRDÜ

     Bilim Sanat Merkezi Müdürü Aydın Peker tarafından öğrenciler gezdirilerek, bilim malzemelerinin anlatıldığı ‘Eğlenceli Bilim Sınıfı'nı gören öğrenciler unutulmaz bir gün yaşadılar.

     Ziyaret sonrasında Eğlenceli Bilim Sınıfı hakkında bilgi veren Bilim Sanat Merkezi Müdürü Aydın Peker,"Bilim Sanat Merkezi Türkiye'de 60'ın üzerinde olan geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için açılan devlete bağlı bir kurumdur. Bu amaca uygun olarak biz de eğlenceli bilim sınıfını açtık. Burada 30'a yakın fizik ağırlıklı eğlenceli bilim malzemesi var. Öğrencilerimiz bilimin sihirli dünyasına burada eğlenceli bir yolculuk yapıyorlar. Hedefimiz burada öğrencilerimize bilgi aktarmaktan ziyade bilimi sevdirmek ve bilim merakını uyandırmaktır. Bugün de Bafra Barbaros Ortaokulu öğrencileri geldiler. Bir saatlik ziyarette deney yaptık" dedi.

      Bafra Barbaros Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Fen ve Teknoloji Öğretmenleri Kemal Ak ve Zeliha Danyeli, ziyarette bizi sıcak bir şekilde karşılayan ve Eğlenceli Bilim Sınıfında bizzat deneylerde rehberlik eden başta Bilim Sanat Merkezi Müdürü Aydın Peker ve öğretmenlerine teşekkür ettiler. Hatıra fotoğrafı çekildikten sonra ziyaret sona erdi.

    Ziyaretle ilgili 7.sınıf öğrencisi Sedat Can Kılıç, ‘‘Samsun Bilim Sanat Merkezine yapılan gezide bilim adamı olmaya çalıştık. Bilim adamı olmak için merak etmek ve soru sormak gerektiğini öğrendim. Bu imkânı bize sağlayan başta okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ederim''dedi.

     8.sınıf öğrencilerinden Recep Uyar ise, "Yaptığımız bu gezide bilimin ne anlama geldiğini benle beraber geziye katılan diğer arkadaşlar da daha iyi öğrendi. Bizlere bu olanağı sağlayan okulumuz yöneticilerine, Fen ve Teknoloji Öğretmenlerimiz Kemal Ak ve Zeliha Danyeli ile Samsun Bilim Sanat Merkezi Müdürü ve görevlilerine içtenlikle teşekkür ederim" diye konuştu.

     Gezi ile ilgili olarak 6.sınıf öğrencilerinden Rukiye Sena Acar ise, ‘‘Ben bu gezide hepimizin bir bilim insanı olabileceğini öğrendim; çünkü her bir olayda neden sorusunu sorduğumuzda yeni şeyler keşfedip bir bilim insanı olabiliriz. Eğlenceli Bilim Sınıfında çok güzel icatlar gördüm. Bilim Sanat Merkezinde çalışanlar bizimle çok iyi ilgilendiler. Herkese çok teşekkür ederim" diye sözlerini tamamladı.  

     Barbaros İlk-Ortaokulu Müdürü İsmail Erkanlıoğlu, Samsun Bilim ve Sanat Merkezine yapılan bu gezinin öğrenciler çok yararlı olduğunu, okulda yapamadıkları bazı deneylerin orada yapılması öğrendiklerini pekiştirmede çok etkili olduğunu belirtti. 

           NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER