GELENEKSEL 13.BÜYÜK KERMES AÇILDI

Bafra ilçesinde, yatılı Kur'an kursları ve yurtlarına gelir getirmek amacıyla kurulan ve gelenekselleşen kermesin 13.’sü törenle açıldı.

GELENEKSEL 13.BÜYÜK KERMES AÇILDI

    100. Yıl Bulvarı'nda Fatih Merkez Yurdu yanında kurulan Büyük Kermes'ten elde edilen gelir; Fatih Merkez, İrşadiye, Altınyaprak, Mevlana Kur'an Yurtları ve dernekleri yararına harcanacak.    

     Kermeste sergilenen çeşitli nakışlar, işlemeler, el örgüleri, elbiseler, çeyizlik eşyalar, mobilya çeşitleri ve elektronik ev aletleri satışa sunuldu.

     13. Büyük Kermes'in açılış konuşmasını yapan Fatih Merkez, İrşadiye, Altınyaprak ve Mevlana Yurtları Müdürü Hüseyin Çelebi, 7'den 70'e herkese, her yaşa, her kasaya, herkese, her zevke göre geleneksel 8. Büyük Kermesi düzenlediklerini söyledi.

      Mehteran takımının gösterileriyle başlayan kermes açılışında konuşma yapan Bafra İrşadiye Derneği Başkanı Hüseyin Çelebi, "Medeniyetimizin en muzim unsurlarından birisi hiç şüphesiz ki; yardımlaşma ve vakıflardır. Tarih boyunca, insanlığa hizmet yapmış ecdadımız, hemem hemen her sahada, vakıflar kurmuşladır. Kış ayının şiddetli geçtiği yerlerde, vahşi hayvanların açlıktan kırılmamaları için orman kenarlarına yiyecek koymak üzere kurulmuş vakıflardan tutunda, yolda kalmışlara yardım yapmak için kurulmuş vakıflara kadar her çok, pek çok hizmet, hayır ve hasenat işleri bu anlayışla yürütülmüştür. Savaş zamanlarında imar işlerinde, kıtlık zamanlarında, fakir ve muhtaçlara ve bilhassa talebelere yardım maksadıyla insanlar bir araya gelmiş, malı olandan mal, parası olandan para, el emeği verenden el emeği alınmış ve bu gibi hizmetler ifa edilmiştir" dedi.

       Kermesin 30 gün açık kalacağını belirten Çelebi, "Milli ve manevi değerlere varis olabilecek nesiller yetiştirmek için yurtlarımız, hizmetlerine devam ediyor. Kermesimizde bu gayeye hizmet için hazırlanmıştır. 4 tane yurdun birleşimiyle, geliri yardıma muhtaç öğrencilerin eğitimi ve öğretimine katkıda bulunmak amacıyla kullanılacaktır. Yavrularımızı gösterişe kaptırmayan, solan ve pörsüyen zevkler uğrunda feda etmeyen siz değerli halkımıza, dernek üyelerimize ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

      Kermesin hayırlara vesile olması temennisiyle konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada, "Bu hayat dünya ve ahiret için bir sınavdır. Dünyaya imtihan ve mücadele için geldik. Tabi insan olarak hepimizin, şahsi ibadetleri ve şahsi hayatı kazanmak için yapılan çalışmalar çok olmaz, ama insanların bizim dinimizde de en önemlisi, başkaları için yaşaması, yani başkalarına hizmet etmesidir. Malını, parasını bir yerlere verme işi gerçekten zenginlikle alakalı değil, bir gönül meselesi, bir inanç meselesidir. Bir yere yardım edebilmek, herkesin karı değil, o bakımdan gerçekten günümüz Türkiye'sinde, mağdur insanlara, ihtiyaç sahibi insanlara yardım etme adına çok sayıda arkadaşlarımız cemiyetler  adına çalışıyorlar.Bir milletin geleceğini kurtarması genç nesillerimizin elinde. Bizler genç nesillerimize sahip çıkmalıyız. Ben bu vesile ile bugün burada bu organizasyonu tertip eden, emeğe gecen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

        Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada, "Uzun yıllardır Bafra'mıza, bölgemize ve ülkemize hizmet eden Fatih Merkez, İrşadiye, Altınyaprak ve Mevlana Yurtları yapmış oldukları çalışmalar ve eğitim gören başarılı öğrenciler sayesinde ismini duyurmuştur. İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Onun içindir ki yapılan bu anlamlı çalışmalar için teşekkür ediyor, kermesin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.   

                                       KURDELE DUALARLA KESİLDİ 
       Konuşmalardan sonra Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş'in duası ile açılış kurdelesi kesildi. Kurdeleyi Bafra Kaymakamı Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, Fatih Merkez, İrşadiye, Altınyaprak ve Mevlana Yurtları Müdürü Hüseyin Çelebi, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, birlikte keserek kermesin açılışı gerçekleştirdiler.

        Kermesin Deve Ağalığı ihalesini 12 bin TL İle Yaşar Masat kazandı. Kermesin açılış töreninden sonra yurt yetkilileri açılışa katılanlara ikramda bulundu.

        El emeği, göz nuru çeşit çeşit nakışlar, işlemeler, el örgüleri, pike takımları, elbiseler, çeyizlik eşyalar, mobilya çeşitleri, elektronik ev aletleri ve Anadolu Türk mutfağının çeşitlerinin satıldığı kermesin 30 gün açık kalacağı bildirildi.

NAMIK AZGIN   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER