KURAN MUCİZESİ GÖZLERDEKİ PERDEYİ KALDIRDI

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş, Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesini ziyaret etti .Demirtaş,"Çocuklarımızın geleceği bizim çok önemlidir çalışmalarımızı bu yönde sürdürmekteyiz" dedi.

KURAN MUCİZESİ GÖZLERDEKİ PERDEYİ KALDIRDI

                   ‘BUGÜNE KADAR BİR ÇOK ETKİNLİK YAPILDI’

       Son üç yıldır Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın imzaladığı protokol çerçevesinde Camilerde Kuran eğitimi ile birlikte spor etkinliği birlikte yapılmaya başlandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl  Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş" Yaz Kuran kurslarını çocuklar için, eğitim ile oyunun birlikte planlandığı, bu şekilde çocukların daha istekli geldiği yer haline getirmeyi amaçlayan protokol doğrultusunda bugüne kadar bir çok etkinlik yapıldı .Bütün Türkiye'de olduğu gibi Samsun'un İl merkezi, İlçe ve köylerinde bir çok Camide bu doğrultuda çalışmalar yapıldı. Son üç yıldır çocuklar Kuran-ı Kerimi öğrenirken, Camilere gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörleri eşliğinde spor ve oyun etkinliklerinde katıldılar. Voleybol, Masa Tenisi, Futbol, Badminton gibi birçok spor branşında spor yaptılar, gönüllerince eğlendiler "diye konuştu. 
                         ‘BİR GRUP İNSANLAR KARŞILAŞTIM/
      İlçelerde Camiler arası spor yarışmaları ile turnuvalarında düzenlendiğini vurgulayan Demirtaş" Bütün bunların sonucunda, çocukların camileri daha çok sevdikleri ve severek geldikleri Cami görevlileri tarafından bizzat memnuniyet olarak ilettiler Ancak bugün karşılaştığım tablo  bugüne kadar yapılanlardan çok öte bir duygu yoğunluğu yaşamama sebep oldu. Peygamber efendimize yeni vahy olunan Kur-an ayetlerinin hükmünü merak ederek kainatın efendisinin dudaklarına bakan sahabe efendilerimiz gibi hocasını dikkatle takip eden bir grup insanlar karşılaştım.Dünya gözlerinin görmeyişine sığınmadan kalp gözlerini açarak büyük bir heyecanla kuran okuyan, meal okuyan bir grup insan. Bu çocukların bu heyecanı karşısında çok karmaşık duygular yaşadım. Kendilerine İl Müdürlüğümüzün tahsis etmiş olduğu servis aracının ne kadar büyük bir manaya hizmet ettiğini yaşayarak gördüm. Önümüzdeki günlerde burada eğitim gören bütün çocuklarımız için 19 Mayıs Yüzme Havuzunda yüzme kursu başlatacağız" şeklinde konuştu. 
                              ‘KURAN-I KERİM KURSUNU AÇTIK’
     Altı nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit yaptığı açıklamada; amaçlarının Kuran-ı Kerim'i ve dini bilgileri görme engelli çocuklara küçük yaşlardan itibaren öğretmek olduğunu belirterek, "Geçen yıl Samsun'dan 3 din görevlimiz görme engeliler için kabartma yazı olarak bilinen braille alfabesini öğretmek için Diyanet İşleri Başkanlığının semineri olan braille alfabesi ile Kuran-ı Kerim okuma eğitim aldı. Eğitimi alan Rasimegül Usta Tokur hocamız ile Yaz aylarında  çocuklarımız için Kuran-ı Kerim kursunu açtık. Katılım da çok güzel oldu" dedi. 
                                ‘AMA HEPİSİDE ÇOK GAYRETLİ’
     Öğrencilere Kuran-ı Kerim eğitimi veren öğretici Rasimegül Usta Tokur, "Öğrencilerin bazılarının braille alfabesini bilmemesi biraz zorlanmamıza sebep oldu. Ama  hepiside çok gayretli.  Görme engelliler için özel hazırlanan braille alfabesiyle yazılmış Kuran-ı Kerim'i öğrenmek için çaba harcıyorlar. Çocuklar çok hevesliler. Onlar için zor olsa da hiç vazgeçmediler. Bu gayretleri beni de çok mutlu ediyor" dedi. Ziyaretin sonunda öğrencilerden Aziz Kuran-ı Kerim, Buğlem Subhaneke duası, Mert İhlas Suresi, Cemre Fatiha Suresi, Mümin Ettehiyatü dualarını sırasıyla okudular ve ziyaretten dolayı teşekkür ettiler. 
Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER