TÜRKÇE ÖĞRENMEK İÇİN SAMSUN'DA BULUNAN ÖĞRENCİLER VALİ ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ

Ankara Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü tarafından ortaklaşa düzenlenen Türkçe yaz okulları faaliyetleri kapsamında Ankara Üniversitesi TÖMER Samsun Şubesinde Türkçe öğrenmek için İlimizde bulunan yabancı uyruklu öğrenciler, Vali İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

TÜRKÇE ÖĞRENMEK İÇİN SAMSUN'DA BULUNAN ÖĞRENCİLER VALİ ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ

 Türkiye’yi yakından tanımak, kültürümüzü ve Türkçe'yi daha iyi öğrenmeyi hedefleyen bu organizasyon kapsamında, Ankara Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü tarafından ortaklaşa düzenlenen Türkçe yaz okulları kapsamında Ankara Üniversitesi TÖMER Samsun Şubesinde Türkçe öğrenmek için ilimizde bulunan öğrenciler, Vali  İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti

 
                          ‘ÇOK İYİ DİZAYN EDİLMİŞ BİR ŞEHİRDİR’
 Hangi ülkeden geldiklerini söyleyip, kendilerini tanıtan öğrencilerle yakından ilgilenip sohbet eden Vali İbrahim Şahin ziyarette yaptığı konuşmasında, “Öncelikle ülkemize ve güzel Samsunumuza hoş geldiniz. Bu günlerde Samsun biraz sıcak olmakla birlikte mevsimin en güzel döneminde buraya geldiniz. Samsun doğal ve tarihi zenginlikleri oldukça fazla olan bir ildir. Samsun’u olabildiğince gezin, tanıyın. Samsun mimari açıdan ve estetik açıdan çok iyi dizayn edilmiş bir şehirdir. Samsun sahil bandı çok temiz illerden birisidir. Bu sahil bandını gezerek kendi gözlerinizle görüp ülkenizde bunları anlatabilirsiniz" dedi. 
 
‘İNSANLARA KARŞI KUCAK AÇACAKTIR’
"Türkiye’yi yakından tanımak, gezmek, kültürünü ve Türkçe’yi öğrenmek için sizlerin ilimize gelmenize vesile olan, emeği geçen herkese, Yunus Emre Enstitüsü’ne ve özellikle sizlere çok teşekkür ediyorum" diyen Vali İbrahim Şahin," Çünkü sizler Türkçe’yi öğrenme arzusuyla ilimize geldiniz. Tekrar sizlere teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Bu devlet kendi dilini öğretmek ve öğrenmek isteyen insanlara karşı kucak açacaktır. Sizlerin bu zaman zarfında burada bir ihtiyacınız olduğunda Valiliğimizin sizlere 24 saat açık olan bir kapı olduğunu ve sizlere hizmet etmek konusunda hiçbir tereddüt yaşanmayacağını bilmenizi istiyorum" diye konuştu.
 
'ÇÜNKÜ SİZ ARTIK BİZİM ELÇİLERİMİZSİNİZ'
Burada kaldığınız süreyi dolu dolu geçirini istiyen  Vali İbrahim Şahin." Bu bakımdan Samsun’da bulunduğunuz süre içerisinde tarihi ve doğal yerleri gezmenizde büyük yarar var. Buradan ülkenize döndüğünüzde bazı şeyleri unutacaksınız. Ama gezdiğiniz ve gördüğünüz güzellikleri unutmayacaksınız. Burada gördüğünüz güzellikleri, Türklerin misafirperverliğini memleketinize döndüğünüzde orada insanlara anlatın. Çünkü siz artık bizim elçilerimizsiniz. Siz bizim, Türkiye’nin bu güzelliklerinin anlatıldığı yürüyen kitaplarısınız. Sizlere ziyaretiniz için çok teşekkür ediyor, tekrar hoş geldiniz diyorum ”dedi.Ziyaretin sonunda Vali İbrahim Şahin, günün anısına öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
   Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER