Lise Öğrencilerinden İlkokul Öğrencilerine Destek

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri, 5 yıldır yürüttükleri proje dahilinde öğretmenleri Naim Okay öncülüğünde bu kez Kelikler Köyü İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret ettiler.

Lise Öğrencilerinden İlkokul Öğrencilerine Destek

      Uzak köy okullarında bulunan öğrencilerin maddi imkansızlıklardan  dershanelere gidemedikleri  ve yeterli dökümanlara sahip olmadıklarını   düşünen Altınkaya Anadolu lisesi öğrencileri, daha önceki yıllarda  ilköğretim okulunda kullanmadıkları kitaplarını okulda kampanya ile  topladılar. 

    10-D yabancı dil sınıfı öğrencileri, Bafra'da faaliyet gösteren dersanelerden konu  anlatımlı kitap ve testler temin ederek projeye destek oldular. Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri  "Orada bir köy var uzakta gitmezsek görmezsek o köy bizim değildir" sloganıyla başladıkları proje kapsamında ayrıca ağız ve diş sağlığının önemini vurgulamak ve öğrencilere diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak amacıyla 100 adet dış fırçası ve diş macunu da dağıttılar.  

     Ayrıca keman, gitar, bağlama ve akordion gibi müzik aletleri çalan öğrencilerden  oluşan Altınkaya Anadolu lisesi müzik grubu, müzik öğretmeni Erhan Gül yönetiminde  ilköğretim öğrencilerine müzik aletleri çalmayı özendirerek müziğe karşı ilgiyi artırmayı amaçlayan   mini bir konser  de verdi.

     Bu anlamlı faaliyetle kaynak sorunlarını giderdiklerini söyleyen Kelikler ilköğretim okulu öğrencileri, Altınkaya Anadolu Lisesi proje ekibine kendilerini unutmadıkları için teşekkür edip girecekleri tüm sınavlarda yüksek puan alma sözü verdiler. Proje koordinatörü İngilizce öğretmeni Naim Okay ise, 2008-2009 yılında Kolay yatılı bölge okuluyla başlattıkları projenin,   Dedeli, Boğazkaya ilköğretim okullarından sonra Kelikler ilköğretim okuluyla devam ettiğini, bundan sonra da  unutuldukları  hissini yaşayan ve sınavlara hazırlanmakta doküman  sıkıntısı çeken  uzak köy okullarına  müzik yoluyla moral, sağlık ve kitap yardımlarının devam edeceğini  söyledi.

     Altınkaya Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Can Çil, öğrencilerin sosyal yönünü geliştiren ve onlara toplum hizmeti bilincini aşılayan bu tür faaliyetlerin devam edeceğini vurgulayarak, Altınkaya Anadolu Lisesi müdürü Dursun Özcan'a,   proje koordinatör öğretmeni Naim Okay'a ve bu projede emeği geçen tüm Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencilerine teşekkür etti.

      Kelikler Köyü ilköğretim okulu müdürü Süleyman Kaplan, başarılarının Altınkaya Anadolu Lisesi tarafından takip edildiğini ve getirdikleri yardımlarla bu başarılarının çok daha ileriye taşınacağını dile getirerek Proje koordinatörü Naim Okay'a, Müdür yardımcısı Can Çil'e bu anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkürler etti.

     Faaliyet, Kelikler ilköğretim okulu öğrencilerinin Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencilerini okullarında gezdirmeleri ve birlikte öğle yemeği yiyip sohbet etmeleri ile son buldu.

    NAMIK AZGIN 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER