banner221

Bafra MYO’ da Mezuniyet Sevinci

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni, Bafra Belediyesi Ali Kale Turistlik Tesisleri’nde yapıldı.

Bafra MYO’ da Mezuniyet Sevinci

     Törene Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, OMÜ Rektör Vekili Mahmut Aydın, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Bafra Meslek Yüksekokul Müdürü Ali Kemal Ayan, öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

              "ESAS MÜCADELE MEZUNİYETTEN SONRA BAŞLAYACAKTIR"

    Tüm mezunlar adına konuşma yapan 2013-2014 Eğitim Öğretim sezonu okul birincisi Mert Vuraloğlu, "Hayatın her devresi bizim için bir ciddi bir sorumluluk bilinci, çalışkanlık, disiplin v e özveriyi gerektirir. Bugün mezuniyetimizle taşlandırdığımız, başarılı öğrencilik hayatımız, bir maratonun bitiş çizgisi ve geleceğimize attığımız ciddi adımlardan sadece bir tanesini önemli olarak gördüğümüzü sizlere belirtmek isterim. Çünkü esas mücadele, mezuniyetten sonra başlayacaktır. Saygı değer hocalarım; bizlere öz saygınızı ve manevi değerlerimizi hatırlatan öz güvenimizi inşa eden, kısacası bizi biz yapan sizlere teşekkürü, sizlere borç biliriz" dedi. 

        BAFRA MESLEK YÜKSEK OKULU 250 ÖĞRENCİ MEZUN VERDİ

      Bafra Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, yaptığı konuşmada, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksek Okulu'nun 1992 yılından bu zamana Bafra'ya hizmet ettiğini ve bu hizmet çalışmasının 1994 yılında ilk meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

       1994 yılından beri 3 bin 86 öğrenci mezun edildiğini belirten Ayan, bugün ise toplam 709 öğrencileri olduğunu, 2013-2014 eğitim öğretim yılında 250 öğrenci mezun ettiklerini belirtti.

        Prof.Dr. Ali Kemal Ayan, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksek Okulunda, Bilgisayar Programcılığı, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Organik Tarım, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları olmak üzere dört program bulunmaktadır. 2014-2015 yılında ise, yeni üç ayrı program üniversite senatomuz tarafından kabul edilmiş ve YÖK tarafından onaylanmıştır. Yani dört olan program sayımızı önümüzdeki yıllardan itibaren yedi'ye çıkararak, öğrenci sayımızı 700'den, 1500- 2000'lere çıkarmak için çok önemli bir gayret içerisindeyiz. Bu gayrette ancak fiziki imkân yetersizliğimiz var. Bu fiziki imkânlarımızı yeterli kılmak için Bu konuda Bafra'mızdan, Bafra'mızın çok önemli yöneticilerinden destek talep etmekteyiz. Ayrıca Bafra Meslek Yüksek Okulumuz, diğer meslek yüksek okullarından farklı olarak çok önemli ve donanımlı bir öğretim akademisine sahiptir. Bafra Meslek Yüksek Okulumuzda, profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi olmak üzere 14 kişilik güçlü bir eğitim kadrosu bulunmaktadır. Aynı zamanda proje yapan bir yüksek okul konumunda üç ayrı TÜBİTAK projesinde yürütücülük yapmaktadır. Saygı değer velilerimiz, sevgili Bafralılar ve sevgili öğrenciler, bu mutlu günümüzü hiç unutmayınız. Çünkü Mezuniyetten sonra da, biz yine size gerek iş arayışlarınızda, gerek iş edinmenizle ilgili danışmanlık yapmaya veya bu konuda yol göstermeye devam edeceğiz. Saygıdeğer velilerimiz bu vatana ahlaklı, saygılı gençler yetiştirdiğiniz için ve sevgili öğrenciler siz de mezun olduğunuz için sizleri kutlar, yeni yaşamınızda sağlıklı yıllar dilerim. Katılan herkese teşekkür ederim" dedi.
       
Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise,"Bugün 2 yıllık süreci tamamlayan kardeşlerimiz mezun oluyorlar. Hocamız, teknik konularda bilgi verdi. Ben de, bir baba olarak, üniversitede öğrenci okutuyorum ve bu heyecanı, mutluluğu biliyorum. Çocuğunuzun üniversitede okuması ve oradan hayata atılması çok güzel bir duygudur ve bu her anne babayı mutlu eder. Ben özellikle velilerimizi tebrik ediyorum ve bu çocuklarımızı yetiştiren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle törenin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve gençlerimizi kutluyorum'' diye konuştu.  
      Üniversitelerin ve Meslek Yüksek Okulların şehirlere kazandırdığı değerlerin olduğunu belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise,"Bafra'mıza dışarıdan gelen misafirlerimizin burada olması ve onları burada görüp ağırlamak gerçekten bizi mutlu etti. Bu çocuklarımızın yetişmesinde emek veren bütün hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütün mezun olan öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum. Onlara hayırlı uzun ömürler ve bundan sonraki yaşantılarında başarılar diliyorum'' şeklinde konuştu.

             "BAFRA'DA DA ARTIK BİR KAMPÜS OLUŞMAYA BAŞLADI"
      Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın ise,"Bugün burada 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni için toplanmış bulunmaktayız. Biz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak, diğer tüm ilçelerde olduğu gibi Bafra'ya da önem veriyoruz. Biliyorsunuz, Bafra Meslek Yüksekokulu 1992 yılından beri hayatını devam ettiriyor. Şuanda Turizm Fakültesi Bafra'mız da kuruldu. İlk öğrencilerini aldı. Onlar Samsun'da eğitim görüyorlar. Önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda artık kendi binasında, Turizm Fakültesinde eğitim öğretime devam edecekler. Bafra'da da, artık bir kampüs oluşmaya başladı. Bu kampüsün Bafralılar tarafından daha da geliştirileceğini ümit ediyorum. Bafra tabi bir ova,ova olduğu için tarım noktasında son derece önemli, ticaret noktasında son derece önemli,bunun içinde biz, üniversite yönetimi olarak daha çok tarımla ilgili ve turizmle ilgili bölümlerinin Bafra'da açılmasını ve bu noktada istihdamın sağlanması noktasına öncelik veriyoruz.Ben öğrencilerime şunu söylemek istiyorum, öğrencilik gerçekten keyifli bir meslek fakat bu keyifli mesleğin sonuna geldiniz. Artık anne ve babalarınızın desteği ile hayatınızı devam ettirmeniz söz konusu değil. Bundan sonra hayatı devam ettirmek sizin elinizde, artık ayaklarınız üzerinde duracaksınız ve önce anne babanıza daha sonra etrafınıza son olarak da bu aziz millete hizmet etmeye çalışacaksınız. Size bu çıktığınız yeni yolda başarılar diliyorum ve Allah yar ve yardımcınız olsun'' diye konuşmasını tamamladı.  

      Konuşmalar sonrası,2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında dereceye giren öğrencilere plaketler ve ödülleri verildi.

         2013-2014 Eğitim Öğretim yılını okul birincisi olarak tamamlayan Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğrencisi Mert Vuraloğlu'na, başarı belgesi ve plaketi Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı,2013-2014 Eğitim Öğretim yılı okul ikincisi olarak tamamlayan Muhasebe ve Vergi Bölümü öğrencisi Nagihan Peker'e başarı belgesi ve plaketi Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı okul üçüncüsü olarak tamamlayan Yaşar Süzen'e Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın tarafından başarı belgesi ve plaket takdim edildi.

                         BAŞARI BELGELERİ VE PLAKETLERİ VERİLDİ

          2013-2014 Eğitim Öğretim sezonunda başarılı olan öğrencilere, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Fehmi Yazıcı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Hüseyin Demir, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Prof.Dr.Ali Kemal Ayan, 21.Dönem Milletvekili Ahmet Aydın, Doç.Dr.Cüneyt Çırak, Bölüm başkanı öğretim görevlisi Fazlı Irmak,Öğretim üyesi Prof.Dr. Necdet Çamaş, Prof.Dr. İlknur Ayan, Doç.Dr. Ömer Çalışkan, Doç. Dr.Ertab Sait Kurtar tarafından başarı belgeleri ve plaketleri verildi.    

            Tören, keplerin havaya atılması ile son buldu.

NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER